România s-a albit din nou la faţă

vineri, 18 ianuarie 2019, 08:00
3 MIN

* Azi parcă s-a mai încălzit, dar în zilele trecute a fost cam jale pe partea meteo, iar România noastră s-a albit la faţă şi de la zăpadă, nu numai de groaza celor care încă o guvernează. După dezlănţuirea naturii am ajuns şi la momentul bilanţului, aşadar putem trage concluzii despre cum s-au comportat unii compatrioţi în faţa ninsorilor:

* De luni până miercuri, peste opt mii de copii din clasele I-IV care au mers la şcoală pe jos ori cu maşinile părinţilor au învăţat zeci de expresii porcoase de la participanţii la trafic; cadrele didactice se bucură că n-a fost zi de şcoală şi vinerea trecută, când a început ninsoarea grea, iar şoferii au înjurat mult mai tare, mai îndesat şi mai urât.

* Încă mai ningea viscolit când primele utilaje de deszăpezit dotate cu şenile au ieşit pe teren, să cureţe străzile de zăpadă; câţiva conducători de asemenea utilaje au fost amendaţi fiindcă nu aveau cauciucuri de iarnă.

* Pe mai multe străzi ale patriei troienele depuse au fost atât de mari, încât utilajele de deszăpezit au rămas înzăpezite; la fel au păţit cele trimise să le deszăpezească şi cele trimise să deszăpezească utilajele de deszăpezit utilajele de deszăpezit. Până la urmă, toate au fost scoase din nămeţi de nişte locatari gospodari, care şi-au suflecat mânecile, şi-au scuipat în palme şi au strigat "Hei-rup!".

* Şoferul utilajului de deszăpezire "Vifor" a fost trimis să facă pârtie spre nord-est; din cauza magneţilor cu poze de manelişti şi politicieni PSD fixaţi în cabină, acul busolei a arătat aiurea, iar omul a început să croiască pârtie lată spre sud. Într-o oră a reuşit să rezolve definitiv opt case, şase coteţe cu găini, o şcoală şi patru saivane cu tot cu oile aferente, cu berbeci şi miei şi trei ciobănei, care nu s-au ferit la timp.

* Pe braconierii vârâţi în iazul "Brotăcel" gerul nu i-a luat pe neaşteptate: ei au simţit că se răceşte, dar au stat în baltă (gândind că vor mai prinde nişte crapi, să-i schimbe în sat, pe vin) până când apa a îngheţat şi i-a făcut prizonieri. Nevestele lor sunt tare bucuroase că au scăpat de bătaia din fiecare seară, iar Pandele, patronul bufetului, e bucuros de câştig, fiindcă le aduce captivilor marfă la faţa locului, pe caiet, la preţuri de club de lux din Poiana Braşov.

* Aministratorii mai multor asociaţii de locatari şi proprietari, bătrâni sfătoşi şi convinşi că prevederea e mama înţelepciunii, au scos oamenii la deszăpezit cu o lună înainte de prima ninsoare, "ca să fie siguri". Alţi colegi de-ai lor, la fel de prevăzători, dar mai economi, au interzis deschiderea geamurilor şi uşilor în blocuri până la sfârşitul iernii; fiindcă după Sărbători au rămas fără bani, bieţii oameni consumă mai ales fasole ori varză, aşa că geamurile de la dormitoarele lor s-au bombat deja în afară.

Comentarii