S-au acordat „Oscarurile Moldovei”: cine sunt laureaţii Galei PIN AWARDS 2022? Proiectul Ukriniasi.ro, printre cele premiate

vineri, 03 iunie 2022, 14:51
3 MIN
 S-au acordat „Oscarurile Moldovei”: cine sunt laureaţii Galei PIN AWARDS 2022? Proiectul Ukriniasi.ro, printre cele premiate

Misterul industriei IT şi de Outsourcing Iaşi a fost dezvăluit în cadrul Galei PIN AWARDS 2022. Într-o sală în care IQ-ul total a fost de 30.000, aşa cum a calculat rapid amfitrionul spectacolului, Bobi Dumitraş (Fără Zahăr), premiile au fost acordate oamenilor, companiilor sau proiectelor din IT si Outsourcing care, în opinia celor 14 membri ai juriului PIN Awards, au obţinut cele mai bune rezultate în ultimul an.

 

Spectacolul a fost deschis de fondatorii PIN Magazine, Dan Zaharia şi Dan Radu. “Aţi avut parte de centura neagră cu doi Dani”, a anunţat Bobi Dumitraş la urcarea sa pe scenă, pentru înmânarea trofeelor. “Este Oscarul Moldovei”, a mai glumit el, şi a explicat că a calculat IQ-ul din sala înmulţind numărul de spectatori (150), cu media IQ-ului spectatorilor (200). Pentru premiile puse în concurs la cele trei categorii, juriul a primit 67 de propuneri.

Proiecte

Categoria PROIECTE a fost împărţită în şapte secţiuni, iar pentru fiecare secţiune s-a acordat câte un trofeu. Câştigătorii celor şapte secţiuni sunt:

u Programul de Masterat al Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare, Securitatea spaţiului cibernetic, care îşi propune să producă specialişti în domeniu, capabili să facă faţă cerinţelor profesionale şi unei pieţe a muncii cu un grad ridicat de dinamism şi inovare a câştigat trofeul pentru Iniţiativa educaţională a anului.

  • Proiectul propus de compania Ness a fost fort premiat pentru Cea mai bună iniţiativă de branding pentru angajatori.
  • Trofeul pentru Cea mai bună iniţiativă IT&O din Republica Moldova l-a primit ACETI – Asociaţia pentru dezvoltarea Comunicaţiilor Electronice şi Tehnologiilor Inovaţionale.
  • Premiul pentru impactul în comunitate l-a câştigat CodeCamp.
  • Iniţiativa CSR a anului a fost desemnată a fi cea a Amazon Development
  • Cel mai bun instrument digital pentru a ajuta refugiaţii ucraineni – proiectul UKRINIASI.RO a primit trofeul la această secţiune.
  • Pentru Dezvoltarea biroului anului, Palas Campus a fost în acest an premiantul.

Companii

Şapte premii au fost acordate şi la categoria COMPANII, la care au fost înregistrate 34 de nominalizări. Iniţial, au fost anunţate şase premii, câte unul pentru fiecare din cele şase secţiuni cuprinse în această categorie, însă juriul a decis să recompenseze rezultatele deosebite obţinute de două startupuri ieşene.

  • Cea mai activă companie ITO din Moldova de Vest (cu excepţia Iaşului) a fost desemnată Endava (Suceava);
  • Startup-ul anului – premianţii sunt Digitail şi NestorUp
  • Compania IT a anului 2022 în IT&O a fost numită Signant Health;
  • Noul concurent al anului este Visma
  • Compania de externalizare a anului 2022 este SCC Service.
  • Tranzacţia anului pentru o companie IT locală a fost secţiunea cu cele mai multe nominalizări. Nouă companii IT de succes au fost nominalizate, iar trofeul a ajuns la Digitail, startupul care a dezvoltat un software veterinar pentru managementul clinicii), soluţia care a fost adoptată deja de clienţi din 16 ţări.

People

La categoria PEOPLE, Managerul anului a fost desemnat Cristian Neghină (de la Pentalog), iar Femeia anului in IT&O este Florentina Vasiliu (Conduent).

Premiul special al juriului l-a primit BCR, Iar Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat lui Florin Cardasim, fondatorul CodeCamp, care astfel a ajuns pentru a doua oară pe scena festivalului, pentru a-i fi înmânat trofeul.

Comentarii