Sapte remedii impotriva sforaitului

marți, 24 septembrie 2013, 12:57
2 MIN
 Sapte remedii impotriva sforaitului

Aproximativ 45% dintre adulti au probleme cu sforaitul, cel putin ocazional. Desi, de multe ori, aceasta problema poate fi sursa unor glume rautacioase, sforaitul este o afectiune serioasa, fiind o pacoste atat pentru persoana in cauza, cat si pentru cei din jurul ei.

75% dintre persoanele care sforaie au apnee obstructiva de somn (atunci cand respiratia este perturbata in timpul somnului, pentru perioade scurte de timp), ceea ce creste riscul dezvoltarii bolilor de inima.

Exista cateva solutii naturale care implica schimbarea stilului de viata si care v-ar putea ajuta:

1. Schimbarea pozitiei de somn
Dormitul pe spate determina baza limbii sa se sprijine de peretele din spate al gatului, cauzand un sunet deranjant in timpul somnului. Dormitul pe o parte poate ajuta la prevenirea acestui lucru.
O alta solutie la indemana este perna pentru corp (perna lunga care sustine intreg corpul).

2.Pierderea in greutate
Pierderea in greutate ajuta unii oamenii. Cu toate acestea si oamenii slabi sforaie. Daca v-ati ingrasat si ati inceput sa sforaiti dupa, slabitul va va ajuta.
“Daca te ingrasi in jurul gatului, diametrul interior al acestuia se strange, declansand sforaitul”, a explicat Daniel P. Slaughter, expert la Capital Otolaryngology in Austin, Texas.

3. Evitarea alcoolului
Alcoolul si sedativele reduc starea de odihna a muschilor din spatele gatului, ceea ce poate duce la sforait.
“Consumul de alcool cu 4-5 ore inainte de somn inrautateste sforaitul[…] Oamenii care in mod normal nu sforaie o vor face dupa ce consuma alcool”, a explicat Sudhansu Chokroverty, director de programe pentru neurofiziologie clinica la JFK Medical Center, Edison.

4. Practicarea unei igiene bune a somnului
Obiceiurile precare de somn pot avea un efect similar cu cel al consumului de alcool. Dupa nopti intregi in care ati dormit putin, muschii devin mai flexibili decat de obicei, cauzand sforaitul.

5. Deschiderea pasajelor nazale
Daca sforaitul incepe in nas, mentinerea pasajelor nazale deschise ar putea ajuta. Acest lucru permite aerului sa se miste mai lent.
Un dus fierbinte inainte de somn ajuta la mentinerea pasajelor nazale deschise, potrivit lui Slaughter.

6. Schimbarea pernelor

Alergenii din dormitor si din perna pot contribui la sentimentul neplacut al sforaitului. Acarienii se acumuleaza in perne si pot provoca reactii alergice, care pot duce la sforait.

Schimbati pernele o data la sase luni pentru a tine acarienii departe si nu lasati animalele de companie in dormitor.

7. Hidratarea
Beti multe lichide. “Secretiile din nas devin lipicioase atunci cand sunteti deshidratat, ceea ce creaza si mai mult sforait.” Potrivit Institutului de Medicina din Statele Unite, femeile sanatoase ar trebui sa bea aproximativ 11 cesti de apa pe zi, iar barbatii 16 cesti.

Dormiti suficient, dormiti pe o parte, evitati alcoolul inainte de culcare si faceti un dus fierbinte in cazul in care aveti pasajele nazale infundate. “Aceste practici simple pot face o mare diferenta in reducerea sforaitului“, a explicat Slaughter.

hotnews.ro

Comentarii