Scandal în Primărie, la una din cele mai mari comune

marți, 08 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Scandal în Primărie, la una din cele mai mari comune

Un fost viceprimar a fost reînscăunat după ce fusese detronat din funcţie astă-vară. Primarul a acuzat atunci lipsa de comunicare, iar Consiliul Local a votat pentru eliberarea din funcţie. La o şedinţă ulterioară, votul s-a repetat, de astă dată fiind secret.

După ce instanţa i-a dat câştig de cauză, în recurs, Elenei Toma, fostul viceprimar al comunei Ciurea va fi repus astăzi oficial în funcţie. De altfel, Primăria comunei i-a dat o decizie în acest sens cu trei zile înainte de sfârşitul anului trecut, însă reinstalarea va fi făcută astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, când va fi revocat cel numit între timp în funcţia devenită vacantă.

Elena Toma a fost eliberată din funcţie printr-un proiect de hotărâre adoptat pe 24 mai 2018, prin care se constata „încetarea, înainte de expirarea normală a mandatului, a calităţii de viceprimar”. S-au înregistrat 12 voturi „pentru” şi 5 abţineri. La şedinţa CL de atunci, primarul Cătălin Lupu i-a reproşat vicelui Elena Toma că „avem carenţe în comunicare”. El a explicat atunci că mai mulţi locuitori din comună au dat declaraţii celor de la Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) care veniseră să verifice cum a obţinut Asociaţia Crescătorilor de Animale subvenţiile pe păşunea comunală. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Elena Toma a declarat că nu se consideră vinovată. O lună mai târziu, pe 29 iunie, votul a fost reluat, de data asta fiind secret. Decizia de eliberare din funcţie a fost menţinută acum, în absenţa viceprimarului (aflat în concediu medical), cu 13 voturi „pentru”, 1 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Ieri, fostul viceprimar a preferat să nu comenteze, mulţumindu-se doar să ne confirme că Primăria Ciurea a anunţat-o pe 27 decembrie că este repusă în funcţie. Primarul Cătălin Lupu a precizat că este vorba de două acţiuni deschise în instanţă de viceprimar, prima, cea de suspendare a HCL din 29 iunie, câştigată de Elena Toma, iar a doua, de suspendare şi anulare a aceleiaşi hotărâri. Acesta din urmă are termen 5 februarie. „Până când se va pronunţa instanţa şi vom primi motivarea deciziei, dna Elena Toma îşi va îndeplini atribuţiile de viceprimar”, a adăugat el.

 

 

Comentarii