Școala de vară INGENIUM, alianță a zece universități, a deschis sesiunea de înscrieri la Iași. Învățare axată pe inovare, antreprenoriat, imprimare 3D

sâmbătă, 06 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Școala de vară INGENIUM, alianță a zece universități, a deschis sesiunea de înscrieri la Iași. Învățare axată pe inovare, antreprenoriat, imprimare 3D

Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a anunțat înscrierile pentru Școala de vară ,,INGENIUM”, o experiență de învățare axată pe inovare, antreprenoriat și imprimare 3D. 

,,INGENIUM” reprezintă o alianță a 10 universități care lucrează împreună pe mai multe fronturi (învățare, cercetare, incluziune, multiculturalitate, dezvoltare durabilă, antreprenoriat etc.). De asemenea, școala de vară INGENIUM este o oportunitate pentru studenţii din programele de licență (domenii diferite) de a beneficia de o experiență de învățare multiculturală, care combină instruirea online și față în față, oportunități de relaționare cu alți participanți din alianţa INGENIUM, inclusiv instructori internaţionali.

Şcoala de vară de anul acesta pentru studenții de licență se va desfășura în perioada 20 – 24 mai  și se va finaliza cu un certificat de absolvire, asociat cu 3 credite (ECTS) suplimentare. Activitatea  desfășurată în cadrul școlii se va concentra pe dezvoltarea creativității prin explorare de tip design thinking, construirea abilităților antre/intra – prenoriale și strategii de marketing eficient.

Scopul acestei experiențe, așa cum au descris organizatorii într-un comunicat, este de a oferi o abordare interdisciplinară a tuturor inițiativelor care vizează dezvoltarea unei vieți studențești prin produse utile campusurilor, lucrând la elaborarea acestora prin proiecte inovative, rezistente și durabile pentru campusurile ,,INGENIUM”.

În plus, absențele școlare din perioada școlii de vară vor fi motivate printr-o adeverință eliberată de secretariatul ,,INGENIUM” TUIASI. În ceea ce privește eligibilitatea candidaților, aceștia trebuie să fie studenți la licență înmatriculați în TUIASI şi să vorbească fluent limba engleză. La dosarul de înscriere se va anexa un certificat lingvistic pentru limba engleză, cu nivel minim B2, și o adeverință de student.

Criterii de selecție

În conformitate cu obiectivele proiectului ,,INGENIUM”, participarea este deschisă candidaților din orice domeniu de studiu din TUIASI. Nivelul de finanțare acoperă participarea la activitățile Școlii de Vară, kit-ul INGENIUM oferit participanților, pauzele de cafea și mesele de prânz pentru eveniment, precum și toate celelalte activități culturale din program. Data limită de primire a dosarului de înscriere este marți, 9 aprilie, ora 16. În urma evaluării dosarelor se va organiza un interviu online cu candidații selectați, Vineri, 12 aprilie, începând cu ora 14.

Formarea alianței ,,INGENIUM” a fost sprijinită financiar încă din 2020 de către Regiunea Normandia, prin „Rin Actions Sup’”, Ministerul Învățământului Superior și Cercetării din Franța și DAAD – Biroul German de Schimburi Universitare prin inițiativa națională „European University Networks”.

Comentarii