Şcoala din Rediu avariată de grindină, reparată cu bani de la Bucureşti

miercuri, 12 august 2015, 01:57
1 MIN
 Şcoala din Rediu avariată de grindină, reparată cu bani de la Bucureşti

O şcoală avariată de grindina de acum două luni ar putea fi reparată cu bani guvernamentali. Prefectura a întocmit un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea sumelor necesare pentru efectuarea repara­ţiilor la şcoala gimnazială din Rediu.

„Acoperişul clădirii a fost puternic avariat de grindină şi vânt în cursul perioadei de furtuni. Primăria co­munei nu dispune de banii necesari. Fiind vorba de un obiectiv social şi de o situaţie de urgenţă, există ca­drul legal pentru solicitarea fondurilor“, a declarat purtătorul de cu­vânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Repararea acoperişului şcolii a fost evaluată în urma unei expertize la suma de 278.000 lei. Suma solicitată pentru şcoala din Rediu reprezintă doar aproximativ 2,5% din totalul pagubelor produse de grindină pe raza judeţului. În total, au fost calamitate aproape 5.200 ha de terenuri agricole, pagubele fiind evaluate la 10,6 milioane lei. Alte 41.500 ha au fost afectate de secetă, pagubele ridicându-se la 36,6 mi­lioane lei.

Raportările făcute Minis­terului Agriculturii cu privire la situaţia agriculturii ieşene nu au fost urmate până acum de nicio alocare financiară pentru fermierii afectaţi. Situaţia provocată de secetă face obiectul unor actualizări săptămâ­nale.
 

Comentarii