Scrisoare înduioşătoare a PNL Iaşi pentru susţinerea lui Fenechiu

joi, 18 iulie 2013, 01:50
3 MIN
 Scrisoare înduioşătoare a PNL Iaşi pentru susţinerea lui Fenechiu

"Un om cu principii solide şi cu demnitate" n aşa cred liberalii ieşeni, care au emis ieri o scrisoare publică de susţinere a liderului filialei Iaşi.

Liberalii ieşeni fac zid în jurul lui Relu Fenechiu. Într-o scrisoare publică, plină de accente melodramatice, asumată de Biroul Politic Teritorial (forul de conducere al filialei judeţene, al cărui preşedinte este chiar Relu Fenechiu), PNL Iaşi deplânge soarta celui care a fost şi va rămâne "unul din cei mai eficienţi oameni politici atât la nivel local, cât şi naţional".

Filiala precizează că, până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, "crede profund" în nevinovăţia acestuia. Vinovatul de serviciu este, fireşte, preşedintele Traian Băsescu. "Nu putem să nu remarcăm faptul că, inculpat în două dosare penale, Traian Băsescu, singurul şef de stat din Europa aflat în această situaţie, nu a fost niciodată, începând cu 2005, chemat de procurori să dea nici măcar o declaraţie. Aflat la adăpost de braţul justiţiei, acesta a transformat sistemul în propriul mecanism de denigrare, compromitere şi hărţuire a adversarilor politici. Ultimii ani au arătat cu precădere că oameni politici nevinovaţi au fost compromişi, fiind chemaţi la DNA într-un joc degradant de răzbunare politică, sau trimişi în judecată şi achitaţi în final", se menţionează în scrisoarea deschisă.

În document se mai afirmă că România europeană nu poate fi ţara unor decizii arbitrare, comandate politic ca urmare a unor "răzbunări iraţionale dictate de o persoană care a distrus instituţiile statului, a subjugat justiţia şi aruncat ţara în cel mai negru regim din ultimii 23 de ani".

Potrivit semnatarilor, faptul că PNL Iaşi este cea mai puternică organizaţie liberală din România se datorează în mare parte preşedintelui ei. Liberalii vorbesc, de asemenea, şi despre performanţele sale şi de faptul că Relu Fenechiu a fost mereu un lider autentic al PNL, "un om cu principii solide şi cu demnitate, fapt recunoscut chiar şi de adversarii politici". Scrisoarea asumată de liberalii ieşeni vine pe fondul unei situaţii de incertitudine privind viitorul organizaţiei locale, iar o eventuală schimbare a conducerii PNL Iaşi îi nelinişteşte pe cei mai mulţi dintre ei. Din conducerea BPT, forul care şi-a asumat scrisoarea deschisă, fac parte, ca vicepreşedinţi, Mugur Cozmanciuc, Marius Bodea, Victor Chirilă, Grigore Crăciunescu, Alina Hăilă şi alţii. Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, este simplu membru în acest for. El nu a putut fi contactat pentru o eventuală reacţie suplimentară, fiind în concediu.

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a respins ieri, definitiv, cererea lui Relu Fenechiu privind o excepţie de neconstituţionalitate care nu a fost admisă de judecătorii din dosarul "Transformatorul". La ultimul termen de judecată din dosar, în 4 iulie, avocatul lui Fenechiu a cerut instanţei să sesizeze CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate prin care se arăta că actul normativ care reglementează atribuţiile Gărzii Financiare sunt în contradicţie cu mai multe articole din Constituţie şi cu articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Comentarii