anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Scrisoare înduioşătoare a PNL Iaşi pentru susţinerea lui Fenechiu

GALERIE
Relu-Fenechiu
 • Relu-Fenechiu
- +

"Un om cu principii solide şi cu demnitate" n aşa cred liberalii ieşeni, care au emis ieri o scrisoare publică de susţinere a liderului filialei Iaşi.

Liberalii ieşeni fac zid în jurul lui Relu Fenechiu. Într-o scrisoare publică, plină de accente melodramatice, asumată de Biroul Politic Teritorial (forul de conducere al filialei judeţene, al cărui preşedinte este chiar Relu Fenechiu), PNL Iaşi deplânge soarta celui care a fost şi va rămâne "unul din cei mai eficienţi oameni politici atât la nivel local, cât şi naţional".

Filiala precizează că, până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, "crede profund" în nevinovăţia acestuia. Vinovatul de serviciu este, fireşte, preşedintele Traian Băsescu. "Nu putem să nu remarcăm faptul că, inculpat în două dosare penale, Traian Băsescu, singurul şef de stat din Europa aflat în această situaţie, nu a fost niciodată, începând cu 2005, chemat de procurori să dea nici măcar o declaraţie. Aflat la adăpost de braţul justiţiei, acesta a transformat sistemul în propriul mecanism de denigrare, compromitere şi hărţuire a adversarilor politici. Ultimii ani au arătat cu precădere că oameni politici nevinovaţi au fost compromişi, fiind chemaţi la DNA într-un joc degradant de răzbunare politică, sau trimişi în judecată şi achitaţi în final", se menţionează în scrisoarea deschisă.

În document se mai afirmă că România europeană nu poate fi ţara unor decizii arbitrare, comandate politic ca urmare a unor "răzbunări iraţionale dictate de o persoană care a distrus instituţiile statului, a subjugat justiţia şi aruncat ţara în cel mai negru regim din ultimii 23 de ani".

Potrivit semnatarilor, faptul că PNL Iaşi este cea mai puternică organizaţie liberală din România se datorează în mare parte preşedintelui ei. Liberalii vorbesc, de asemenea, şi despre performanţele sale şi de faptul că Relu Fenechiu a fost mereu un lider autentic al PNL, "un om cu principii solide şi cu demnitate, fapt recunoscut chiar şi de adversarii politici". Scrisoarea asumată de liberalii ieşeni vine pe fondul unei situaţii de incertitudine privind viitorul organizaţiei locale, iar o eventuală schimbare a conducerii PNL Iaşi îi nelinişteşte pe cei mai mulţi dintre ei. Din conducerea BPT, forul care şi-a asumat scrisoarea deschisă, fac parte, ca vicepreşedinţi, Mugur Cozmanciuc, Marius Bodea, Victor Chirilă, Grigore Crăciunescu, Alina Hăilă şi alţii. Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, este simplu membru în acest for. El nu a putut fi contactat pentru o eventuală reacţie suplimentară, fiind în concediu.

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a respins ieri, definitiv, cererea lui Relu Fenechiu privind o excepţie de neconstituţionalitate care nu a fost admisă de judecătorii din dosarul "Transformatorul". La ultimul termen de judecată din dosar, în 4 iulie, avocatul lui Fenechiu a cerut instanţei să sesizeze CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate prin care se arăta că actul normativ care reglementează atribuţiile Gărzii Financiare sunt în contradicţie cu mai multe articole din Constituţie şi cu articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.