Se doreşte înfiinţarea unui serviciu de „urgenţe publice” în municipiul Iaşi

vineri, 07 august 2015, 12:55
1 MIN
 Se doreşte înfiinţarea unui serviciu de „urgenţe publice” în municipiul Iaşi

Liberalii cer înfiinţarea în cadrul Primăriei a unui serviciu special de "urgenţe urbane" prin care ieşenii să poată semnala municipalităţii problemele oraşului.

Asociat cu o aplicaţie pentru telefonul mobil, acest serviciu ar permite, în opinia liberalilor, o intervenţie promptă la sesizările cetăţenilor.

"Astfel de servicii există în marile oraşe, inclucisv în România, şi nu înţelegem de ce municipiul nu a adoptat o astfel de măsură până acum. O sesizare trimisă de cetăţeni în acest moment are nevoie de 30 de zile pentru a fi rezolvată, timp în care hârtiile se plimbă printre birouri", a precizat Marius Dangă, liderul consilierilor locali ai PNL.

El solicită şi înfiinţarea în cadrul Direcţiei de Dezvoltare a unui "serviciu de afaceri" – o interfaţă unică cu mediul de business ieşean.

Pentru acest serviciu, liberalii cer reglementarea unui culoar administrativ, astfel încât răspunsurile la solicitările mediului de afaceri să poată fi date în maxim 15 zile, nu în 30 cum prevede legislaţia actuală.

Comentarii