Se pregăteşte o nouă prelevare de organe

marți, 23 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Se pregăteşte o nouă prelevare de organe

Un bărbat se află în moarte cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie.

O nouă prelevare de organe ar putea avea loc la Iaşi. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Vaslui, ar putea salva vieţile a mai multor pacienţi care se află pe listele de aşteptare pentru a primi un rinichi sau cornee.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie în comă profundă, fiind transportat de la Vaslui la Iaşi cu elicopterul SMURD. „Pacientul a fost diagnosticat cu o malformaţie gravă la nivelul capului, iar şansele de supravieţuire erau mici. Se afla în comă de gradul IV, iar în cele din urmă a intrat în moarte cerebrală“, a declarat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

Pacientul a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon“, iar medicii sunt pregătiţi în cazul în care rudele acestuia îşi dau acordul pentru prelevarea de organe. Dacă familia va accepta, aceasta ar fi cea de-a patra prelevare din Iaşi de la începutul acestui an.

Ultima prelevare a avut loc acum o săptămână, când un bărbat de 39 de ani, tot din Vaslui, a intrat în moarte clinică, iar de la el s-au recoltat corneele şi rinichii. Alte două femei, în vârstă de 45 şi 47 de ani, au devenit donatoare, opt persoane primind şansa la o viaţă normală, fără a mai depinde de tratamentele costisitoare.

 

Comentarii