Şedinţa CJ de azi începe şi se termină cu Spitalul mobil: bani suplimentari pentru stocatorul de oxigen
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Şedinţa CJ de azi începe şi se termină cu Spitalul mobil: bani suplimentari pentru stocatorul de oxigen

GALERIE
ssedinta cj
  • ssedinta cj
- +

Între proiectele care se referă la complexul medical de la Leţcani mai sunt încă 33 de propuneri de hotărâre

În ceasul al 11-lea, pe ordinea de zi a şedinţei de azi a consilierilor judeţeni au mai apărut câteva proiecte de hotărâre, ultimul dintre ele privind suplimentarea cheltuielilor cu spitalul mobil. Astfel, alocările aprobate în ultima şedinţă a mandatului trecut, pe 14 octombrie, cresc cu aproximativ 80 de mii de lei. Potrivit solicitării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, achizitorul complexului, este vorba de cheltuieli cu valoare suplimentată, dar mai ales de amenajarea platformei pentru instalarea stocatorului de oxigen (sursa terţiară de oxigen) şi de lucrările de protejare a instalaţiei de alimentare cu apă pentru perioada de iarnă (realizarea şi montarea unei instalaţii electrice pentru degivrare). Interesant este că ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi se deschide tot cu un proiect legat de spitalul mobil, prin care este aprobată extinderea organigramei cu personal administrativ de întreţinere.

Amintim că, pe 14 decembrie, cu o prezenţă la limită din rândul consilierilor judeţeni, a fost votată alocarea sumei totale de 1,73 de milioane de lei, reprezentând valoarea totală a cheltuielilor conexe necesare finalizării şi punerii în funcţiune a complexului medical amplasat la Leţcani - racordare la reţeaua electrică, la reţeaua de apă/canal, lucrări de asfaltare şi pavare, închirierea macaralei care a descărcat modulele şi le-a aşezat în schema spitalului etc.

La aceeaşi şedinţă, şeful CJ de atunci i-a mulţumit directorului Administraţiei Bazinale de Apă Bârlad-Prut, consilierul Petru Avram, pentru ideea construirii unei conducte lungi de un kilometru care să ducă apele uzate de la spitalul mobil la staţia de epurare de la Dumeşti. Pe de altă parte, managerul Carmen Dorobăţ, de la Spitalul de Boli Infecţioase (care administrează complexul medical ca secţie externă a spitalului ieşean), a precizat că necesarul de bani pentru funcţionarea spitalului modular este de aproximativ două milioane de lei lunar, inclusiv salariile. Suma este acoperită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate prin extinderea contractului existent cu Spitalul de Boli Infecţioase.

Spitalul mobil a costat 64,7 milioane de lei (13,2 milioane de euro), din care se scad însă penalităţile de întârziere. Şi vechea, şi noua conducere a CJ au menţionat pe rând că se aşteaptă la un lung proces în instanţă cu furnizorul turc pentru aplicarea acestor penalităţi, în sumă de aproximativ 2 milioane de euro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.