Sedinţă CL - Salariile fotbaliştilor din Copou, plătite la urgenţă pe legislaţia de combatere a pandemiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sedinţă CL - Salariile fotbaliştilor din Copou, plătite la urgenţă pe legislaţia de combatere a pandemiei

Cea mai mare parte din bani va fi folosită pentru plata salariilor fotbaliştilor.

GALERIE
sedinta Consiliul local Iasi
  • sedinta Consiliul local Iasi
- +

Consilierii locali se reunesc astăzi în prima şedinţă ordinară din mandatul 2020 – 2024, la mai bine de două luni de la data alegerilor locale. Anterior, s-au mai desfăşurat şedinţa de constituire şi două întâlniri cu caracter extraordinar. Astăzi, noii consilieri locali vor putea adresa executivului şi primele interpelări, iar plenul îşi va alege preşedintele de şedinţă pe următoarele trei luni. Faţă de proiectele anunţate săptămâna trecută, ordinea de zi a fost suplimentată cu alte trei iniţiative, dar niciuna dintre acestea nu face referire la desemnarea viceprimarilor. 

În urma alegerilor din 27 septembrie, în Consiliul Local (CL) patru partide au trimis reprezentanţi (PNL – 11 consilieri, USRPLUS – 9 consilieri, PSD – 5 consilieri şi PMP – 2 consilieri), dar niciuna dintre organizaţiile politice nu deţine majoritatea necesară pentru stabilirea celor doi viceprimari.

Ce proiecte vor avea consilierii la mapă

În analiza Consiliului Local (CL) vor intra 13 proiecte de hotărâre. În şedinţa comisiilor de specialitate de ieri, unul dintre cele mai discutate proiecte vizează alocarea a 1,6 milioane lei în special pentru sprijinirea clubului de fotbal Politehnica Iaşi. Cei mai mulţi bani din această sumă ar urma să fie folosită pentru plata salariilor fotbaliştilor: actuala stare de alertă instituită pe teritoriul României permite autorităţilor locale să finanţeze structuri sportive direct de la bugetul local. Un proiect ce va intra în atenţia consilierilor face referire la o posibilă investiţie a Primăriei, dar pentru care nu există acum sursă de finanţare: consolidarea versantului din zona Ţicău – Sărărie.

Astăzi, consilierii locali vor aproba doar indicatorii tehnico-economici care arată un necesar de fonduri de peste 190 milioane lei (fără TVA). Perimetrul este delimitat de str. Cucu şi str. Başotă (la sud), pârâul Calcaina şi str. C.A. Rosetti (la est), extravilanul comunei Popricani (la nord) şi str. Sărărie – şos. Sărărie – şos. Ştefan cel Mare – aleea Gh. Ghica Vodă – aleea Mihai Sadoveanu (la vest).  

Pe ordinea de zi a fost inclusă şi o iniţiativă care face referire la aprobarea co-finanţării aferente unui proiect transfrontalier prin intermediul căruia Primăria va executa unele lucrări (modernizare căi de acces, amenajare parcare etc.) în incinta parcului Ştiinţific Tehnopolis (proiectul are o valoare de 1,6 milioane euro, iar un milion de euro din această sumă revine Primăriei Iaşi). Printre celelalte iniţiative se numără o rectificare bugetară, aprobarea participării Iaşului la un proiect internaţional de bune practici în administrarea patrimoniului, modificări ale unor hotărâri anterioare şi constituirea comisiilor specifice Direcţiei Fond Locativ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.