Șef din Compania de Transport Public Iași, arestat pentru că a fost prins băut la volan a doua oară în decurs de un an

sâmbătă, 20 martie 2021, 12:41
1 MIN
 Șef din Compania de Transport Public Iași, arestat pentru că a fost prins băut la volan a doua oară în decurs de un an

Un șef de serviciu din Compania de Transport Public a fost arestat, ieri, pentru 20 de zile, după ce a fost prins băut la volan. Este a doua oară într-un an când polițiștii descoperă că are alcoolemie în trafic.
 

Procurorii au propus arestarea lui Radu Mihai Olariu Cotnăreanu (42 de ani) pentru 30 de zile, dar judecătorul a fost puțin mai îngăduitor și a dispus ca mandatul să fie doar pe 20 de zile: 19 martie-7 aprilie, infracțiunea fiind ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal”.

Olariu-Cotnăreanu a contestat decizia, dosarul urmând a fi judecat la Tribunal.

În admiterea arestării preventive a contat și faptul că, anul trecut, inculpatul a fost sancționat pentru o faptă similară. El a primit 1.305 lei – 9 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, pentru fapta prevăzută de art. 102 alin. 3 lit.a coroborat cu art. 102 alin. 3 din OUG 195/2002, reținându-se că, la data de la 5 martie 2020, ora 19:35, a condus un autoturism Dacia fiind sub influența băuturilor alcoolice, potrivit reporteris.ro.

În urma testării cu aparatul etilotest marca Drager ARVB a rezultat o alcoolemie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Olariu-Cotnăreanu a contestat procesul-verbal la instanță, dar a pierdut procesul pe 2 martie 2021.

Bărbatul este șef de serviciu în cadrul Companiei de Transport Public, instituție unde activează, în calitate de colaborator, și soția sa, de profesie avocat.

Comentarii