Şeful Ansamblului Folcloric Iaşi, plătit cu 8.400 lei/lună. Contabilul, cu „doar“ 6.600 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Trai nineacă pe banii ieşenilor. Iată ce dezmăţ bugetar se votează azi!

Şeful Ansamblului Folcloric Iaşi, plătit cu 8.400 lei/lună. Contabilul, cu „doar“ 6.600 lei

GALERIE
bani salariu
  • bani salariu
- +

Astăzi are loc loc prima şedinţă „plină“ a consilierilor judeţeni din 2018. Organigrame, salarii, proiecte cu raioanele de peste Prut şi nelipsitul subiect al Aeroportului se află printre cele 49 de puncte de pe ordinea de zi.

Prima şedinţă ordinară a Conăsiliului Judeţean din 2018 le aduce un nou coleg consilierilor în acest mandat: Ştefan Doleanu, care vine în locul lui Bogdan Cojocaru, numit ministru al Comunicaţiilor. Revenirea lui Doleanu în CJ (a mai fost consilier în precedentele două mandate) face subiectul primelor două proiecte de pe ordinea de zi. O altă propunere vizează implica­rea mai multor factori de decizie prin înfiinţarea unui Comitet Interinstituţional de coordonare a proiectului „Spitalul Regional de Urgenţă“, comitet din care vor face parte reprezentanţii unor ministere (Sănătate, Dezvoltare Regională etc.), parlamentari şi lideri politici din Iaşi, managerii spitalelor din subordinea CJ şi, bineînţeles, reprezentanţii CJ şi ai Primăriei ie­şene.

Organigrama şi statul de funcţii al Unităţii Medico-Sociale Podu Iloaiei, preluată de la 1 ia­nuarie de CJ, aşteaptă aprobarea consilierilor la punctul 6 pe ordi­nea de zi. Salariile de bază propuse sunt situate între cel minim şi 4.764 de lei, mai mult având doar contabilul (6.600) şi directorul, care e şi medic pediatru (13.148 de lei). Lefuri comparabile ar putea să aibă, dacă vor fi consilierii de acord, cei de la Ansamblul Fol­cloric al Judeţului Iaşi. Aici, salariul de bază minim propus este de 2.850 de lei, iar cel maxim este al directorului (8.398 de lei). Contabilul-şef va primi 6.403 lei, iar cercetătorul ştiinţific, 5.738 de lei. Dirijorul şi cel mai bun solist vocal vor fi remuneraţi cu aproape 5.000 de lei. Dintre ceilalţi membri ai an­samblului, doar cel mai bun artist instrumentist este cotat cu mai mult de 4.000 de lei.

Mai multe proiecte în parteneriat cu Republica Moldova se află, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de azi. Este vorba de alimentarea cu apă a unei localităţi de peste Prut din sursa Gorban, de modernizarea DJ 249A Mânzăteşti-Ungheni „la pachet“ cu o porţiune de drum din raionul Sângerei-Moldova şi de reabilitarea Muzeului „Mihai Eminescu“ împreună cu Şcoala Primară Mixtă Făleşti.

La urmă au fost lăsate două proiecte privind aprobarea/ respingerea plângerilor prealabile formulate de fostul director al Aero­portului, Alexandru Anghel, şi de liderul consilierilor liberali, Romeo Vatră, împotriva unor hotărâri adoptate anul trecut de plenul CJ, privind concursul de selecţie a membrilor Consiliului de Ad­ministraţie, respectiv modificarea organigramei şi statului de funcţii de la Aeroport.  Interesant este că, deşi cele două plângeri au conţinut diferit, titlurile acestora sunt identice. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.