Trai nineacă pe banii ieşenilor. Iată ce dezmăţ bugetar se votează azi!

Şeful Ansamblului Folcloric Iaşi, plătit cu 8.400 lei/lună. Contabilul, cu „doar“ 6.600 lei

miercuri, 31 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Şeful Ansamblului Folcloric Iaşi, plătit cu 8.400 lei/lună. Contabilul, cu „doar“ 6.600 lei

Astăzi are loc loc prima şedinţă „plină“ a consilierilor judeţeni din 2018. Organigrame, salarii, proiecte cu raioanele de peste Prut şi nelipsitul subiect al Aeroportului se află printre cele 49 de puncte de pe ordinea de zi.

Prima şedinţă ordinară a Conăsiliului Judeţean din 2018 le aduce un nou coleg consilierilor în acest mandat: Ştefan Doleanu, care vine în locul lui Bogdan Cojocaru, numit ministru al Comunicaţiilor. Revenirea lui Doleanu în CJ (a mai fost consilier în precedentele două mandate) face subiectul primelor două proiecte de pe ordinea de zi. O altă propunere vizează implica­rea mai multor factori de decizie prin înfiinţarea unui Comitet Interinstituţional de coordonare a proiectului „Spitalul Regional de Urgenţă“, comitet din care vor face parte reprezentanţii unor ministere (Sănătate, Dezvoltare Regională etc.), parlamentari şi lideri politici din Iaşi, managerii spitalelor din subordinea CJ şi, bineînţeles, reprezentanţii CJ şi ai Primăriei ie­şene.

Organigrama şi statul de funcţii al Unităţii Medico-Sociale Podu Iloaiei, preluată de la 1 ia­nuarie de CJ, aşteaptă aprobarea consilierilor la punctul 6 pe ordi­nea de zi. Salariile de bază propuse sunt situate între cel minim şi 4.764 de lei, mai mult având doar contabilul (6.600) şi directorul, care e şi medic pediatru (13.148 de lei). Lefuri comparabile ar putea să aibă, dacă vor fi consilierii de acord, cei de la Ansamblul Fol­cloric al Judeţului Iaşi. Aici, salariul de bază minim propus este de 2.850 de lei, iar cel maxim este al directorului (8.398 de lei). Contabilul-şef va primi 6.403 lei, iar cercetătorul ştiinţific, 5.738 de lei. Dirijorul şi cel mai bun solist vocal vor fi remuneraţi cu aproape 5.000 de lei. Dintre ceilalţi membri ai an­samblului, doar cel mai bun artist instrumentist este cotat cu mai mult de 4.000 de lei.

Mai multe proiecte în parteneriat cu Republica Moldova se află, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de azi. Este vorba de alimentarea cu apă a unei localităţi de peste Prut din sursa Gorban, de modernizarea DJ 249A Mânzăteşti-Ungheni „la pachet“ cu o porţiune de drum din raionul Sângerei-Moldova şi de reabilitarea Muzeului „Mihai Eminescu“ împreună cu Şcoala Primară Mixtă Făleşti.

La urmă au fost lăsate două proiecte privind aprobarea/ respingerea plângerilor prealabile formulate de fostul director al Aero­portului, Alexandru Anghel, şi de liderul consilierilor liberali, Romeo Vatră, împotriva unor hotărâri adoptate anul trecut de plenul CJ, privind concursul de selecţie a membrilor Consiliului de Ad­ministraţie, respectiv modificarea organigramei şi statului de funcţii de la Aeroport.  Interesant este că, deşi cele două plângeri au conţinut diferit, titlurile acestora sunt identice. 

 

Comentarii