Şi-a recuperat bicicleta furată cu ajutorul Facebook

Graţie Facebook, un biciclist şi-a recuperat vehiculul furat. Bicicleta a fost recuperată după doar două zile, iar hoţul va ajunge după gratii.

miercuri, 15 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Şi-a recuperat bicicleta furată cu ajutorul Facebook

În seara zilei de 23 noiembrie a anului trecut, aproape de miezul nopţii, Dumitru Ichim a ajuns în spatele restaurantului Mc Donald’s, unde este amenajată o curte împrejmuită cu un gard de scândură, folosită ca magazie. Ichim a profitat de faptul că în zonă nu se afla nimeni, iar poarta curţii era întredeschisă şi a intrat. 

În curte, a observant o bicicletă Radon Seek de culoare gri, rezemată de gard. Bicicleta, aparţinând unuia dintre angajaţii restaurantului, nu era asigurată, V.P. considerând că locul unde îşi lăsase bicicleta este suficient de sigur. Ichim a luat bicicleta şi a condus-o până în Metalurgie. Acolo, a intrat într-o scară de bloc, a urcat până la primul etaj, a rezemat bicicleta de perete şi s-a aşezat pe spate pentru a se oduhni. În jurul orei 3.30, a fost observat de un locatar matinal, M.B., care a făcut şi o înregistrare video de câteva secunde cu Ichim dormind lângă bicicletă. Ichim s-a trezit la ora 5.00, mergând cu bicicleta în zona pieţei Nicolina. Acolo a vândut vehiculul contra sumei de 250 de lei, neştiind că de fapt valora 6.000 lei.

În aceeaşi zi, M.B. a văzut pe un grup Facebook anunţul prin care V.P. reclama furtul bicicletei, şi a recunoscut în fotografii vehiculul văzut pe casa scării. A luat legătura imediat cu V.P., dându-i şi înregistrarea video făcută pe casa scării. Bicicleta a fost predate de cumpărătoare în aceeaşi zi, iar după încă 24 de ore, Ichim a fost reţinut.

Acesta abia fusese liberat din Penitenciar, cu două săptămâni înainte, după ce executase o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare pentru furt şi furt calificat. El mai avea de altfel la active şi alte condamnări pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu ori lovire sau alte violenţe şi chiar pentru tentativă la omor. În aceste condiţii, Ichim a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Hoţul a contestat sentinţa Judecătoriei, dosarul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel. 

 

 

Comentarii