SMARTPHONE-uri: Memorie internă sau memorie internă plus card de memorie? Avantaje si dezavantaje

marți, 26 martie 2013, 08:27
2 MIN
 SMARTPHONE-uri: Memorie internă sau memorie internă plus card de memorie? Avantaje si dezavantaje

Sunt smartphone-uri care oferă o capacitate de stocare internă mare (32/64 GB), dar nu dispun de slot pentru card de memorie microSD şi telefoane care au o memorie internă mai mică (8/16 GB), dar au un astfel de slot. Întrebarea care se pune este: care variantă este mai bună?

Sursa tabel: AAS

Există un avantaj important pe care îl au smartphone-urile cu card de memorie. Poţi pune muzica, videoclipurile şi documentele preferate pe card şi, atunci când schimbi telefonul, temporar sau de tot, ai aceste date la dispoziţie fără niciun efort. Mai mult, este şi un avantaj de marketing. Utilizatorilor le place să ştie că pot să extindă capacitatea de stocare a telefonului, dacă doresc asta.

Avantajele terminalelor care au doar memorie internă:

– Sunt mai simplu de construit de către un producător şi la costuri mai reduse.

– Utilizarea este mai uşoară pentru utilizator, deoarece acesta nu mai trebuie să aleagă destinaţia (memorie internă sau card) pe care doreşte să salveze datele.

Avantajele terminalelor care au memorie internă şi card:

– Dispun de o capacitate de stocare mult mai mare.

– Cardul permite mutarea de fişiere de dimensiuni mari (precum cele video) cu uşurinţă de pe un dispozitiv pe altul sau de pe computer pe smartphone şi invers.

Minusurile terminalelor care au doar memorie internă:

– Capacitatea de stocare este limitată (16/32/64 GB).

– Atunci când utilizatorul schimbă telefonul, transferul datelor (muzică, hărţi offline, videoclipuri) este mai dificil.

Minusurile terminalelor care au memorie internă şi card:

– Dacă utilizatorul nu cumpără un card performant, acesta ar putea reduce performanţele sistemului. De exemplu, platforma Android permite instalarea de aplicaţii pe cardul de memorie.

– De obicei telefoanele cu slot pentru card microSD nu vin cu un card în cutie. Astfel, utilizatorul trebuie să-l achiziţioneze separat.

În ceea ce priveşte viteza de copiere a fişierelor şi timpii de răspuns, nu sunt diferenţe sesizabile pentru utilizator între memoria internă şi cardurile microSD de ultimă generaţie. gandul.info

Comentarii