Şobolanii lui Chirica: PNL cere comisie de anchetă

joi, 23 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Şobolanii lui Chirica: PNL cere comisie de anchetă

Liberalii cer constituirea unei comisii de anchetă cu privire la calitatea apei furnizate de ApaVital. Comisia ar urma să fie formată din consilieri judeţeni şi specialişti, urmând să verifice starea infrastructurii de furnizare a apei potabile şi să întocmească un raport ce va fi prezentat public. 

„Alimentarea cu apă potabilă este o chestiune foarte importantă, vitală pentru consumatori, şi sensibilă ca răspundere pentru Consiliul Judeţean şi societatea ApaVital. Orice speculaţie pe seama acestei probleme trebuie înlocuită cu evidenţe şi certitudini. Cetăţenii judeţului au dreptul să fie informaţi permanent cu privire la calitatea acestui serviciu. Consilierii judeţeni liberali, în sensul doctrinei partidului pe care îl reprezintă şi mai ales a răspunderii pe care şi-au asumat-o faţă de cetăţeni atunci când au candidat şi au fost aleşi, înţeleg să vegheze la protejarea sănătăţii locuitorilor judeţului“, a declarat liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră.

O poziţie similară a fost exprimată şi de reprezentanţii PMP. Iniţiativa consilierilor judeţeni din opoziţie survine după ce primarul Mihai Chirica a declarat în cadrul unui interviu acordat site-ului green-report.ro că nu le permite copiilor săi să bea apă de la robinet din cauza problemelor de calitate a acesteia. Chirica a afirmat că pe o conductă abandonată de ApaVital şi repusă în funcţiune s-ar fi găsit şobolani morţi. Declaraţiile lui Chirica au atras replica dură a reprezentanţilor ApaVital, care l-au acuzat de iresponsabilitate şi de răspândirea de informaţii eronate. La rândul lor, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică au afirmat că apa livrată ieşenilor nu prezintă niciun fel de probleme de calitate. 

 

 

Comentarii