Şoferi, evitaţi zona centrală în weekend: va fi un „vârf“ al aglomeraţiei!

sâmbătă, 13 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Şoferi, evitaţi zona centrală în weekend: va fi un „vârf“ al aglomeraţiei!

Primăria a comunicat noi restricţii în trafic, inclusiv închideri de străzi şi modificări de trasee CTP. Aglomeraţia se va simţi până luni seara, când Sărbătorile se vor încheia cu Concertul de la Palat şi focul de artificii de după acesta.

În ciuda traficului insuportabil din utimele două zile din zonele centrale ale oraşului, şoferii ieşeni se pare că trebuie să se înarmeze cu şi mai multă răbdare. Asta pentru că vârful pelerinajului la Sfânta Parascheva va avea loc în acest weekend, iar şoferii vor fi nevoiţi să respecte în continuare unele restricţii de circulaţie. Zilele trecute, traficul s-a desfăşurat cu dificultate mai ales în zona centrală, în contextul valului de autoturisme şi autocare cu care au venit pelerinii.

Noi restricţii

Până pe 15 octombrie, adică luni, vor fi în continuare închise circulaţiei străzile din apropierea Mitropoliei: Colonel Langa, G. M. Cantacuzino, Iordachi Lozonschi (fosta Cloşca), Sf. Petru Movilă, Morilor, Alexandru Ipsilanti şi stradela Uzinei. Măsura de restricţionare a circulaţiei rutiere a fost luată în contextului rândului de pelerini ce se formează pe aceste străzi sau în imediata vecinătate a lor. Doar riveranilor li se va permite accesul, pe bază de carte de identitate prezentată la cererea Poliţiei Locale, care are oameni în zonă. Restricţii vor fi în continuare şi pe Splaiuri (tronsoanele Podul de Piatră – Podu Roş), nu doar în ceea ce înseamnă interzicerea parcării, ci şi eventuale închideri temporare de trafic pe Splai Bahlui mal stâng, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute. Până diseară (ora 24.00) vor fi încă în vigoare restricţiile de circulaţie din campusul Tudor Vladimirescu, pe strada Prof. D. Atanasiu, pe lângă T11, şi pe strada Prof. V. Alexa, pe tronsonul cuprins între T9 şi Iulius Mall. În această zonă, în prima parte a zilei, va avea loc Sfinţirea Bisericii „Sf. Iulian din Tars“. Totodată, de astăzi dimineaţă şi până marţi, 16 octombrie (ora 24.00), a fost închisă circulaţia auto pe aleea din faţa Palatului Culturii, între liniile de tramvai şi strada Anastasie Panu, în vederea montării scenei şi susţinerii concertului cu ocazia Sărbătorilor.

Luni, concertul aduce noi măsuri

Momentul artistic va avea loc luni, 15 octombrie, şi va determina inclusiv unele restricţii, dacă situaţia o va impune, pe strada Anastasie Panu şi strada Palat. Concertul din faţa Palatului Culturii va avea loc între orele 15.00 şi 24.00. Concertul va determina şi modificări în transportul public local: traseele de autobuz 28 şi 41 vor fi deviate pe strada Sf. Lazăr, iar circulaţia tramvaielor de pe traseele 8 şi 9 va fi întreruptă (începând de luni, ora 17.30). De asemenea, tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu, pe itinerariile Copou – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi şi retur, în timp ce pe traseul 9 vor fi introduse autobuze. Traficul de zilele trecute din zona centrală a Iaşului a dus la întârzieri majore în transportul local, autobuzele şi tramvaiele fiind blocate deseori în ambuteiaje pe străzi ce au fost supraaglomerate în urma închiderii altor artere de circulaţie. Sărbătorile Iaşului se vor încheia luni seara, cu un foc de artificii. 

 

 

Comentarii