Comunicat de presă

Soluția Chirica de lumea a treia – PE AICI NU SE TRECE! (P)

miercuri, 26 aprilie 2023, 11:49
1 MIN
 Soluția Chirica de lumea a treia – PE AICI NU SE TRECE! (P)

Decizia primarului Iașului de a interzice total accesul mașinilor de la pod Ciric și până la Aeroportul Iași arată un singur lucru: a furat, dar nici n-a făcut nimic! O așa-zisă soluție de lumea a treia! Unde ați mai văzut în lumea asta largă ca accesul la un terminal de pasageri să fie interzis cu mașinile?

În condițiile în care numărul curselor a fost mărit considerabil și, prin urmare, și traficul de pasageri, cărăruia de acces spre aerogară nu doar că nu va mai face față, dar va sta blocată permanent și oamenii nu vor mai ajunge la avion.

Chirica a avut la dispoziție toate resursele pentru a construi o variantă modernă la actualul drumeag spre Aeroport. Din 2012, când eram director al Aeroportului, am cerut insistent construirea unei noi căi rutiere. Atâta timp cât a fost la mijloc doar interesul ieșenilor, nu și al prietenilor imobiliari ai lui Chirica, proiectul n-a beneficiat de nici un minim interes al mafiotului de la Roznovanu. Pur și simplu nu i-a oferit nimeni un plic gras la botezul copilului ca să îl convingă să facă drum spre Aeroport.

Imaginea Iașului în secolul nostru: ieșenii vor veni cu mașina până la Ciric, apoi se vor da jos și vor fi transportați cu un autobuz. Aici s-a ajuns! Cârpeli de doi lei care trădează un faliment clar: moral, edilitar, intelectual. 

Marius BODEA
Senator USR de Iași

Comentarii