Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Soțul Mariei Macsim Nicoară are vreun rol în accidentul casnic? Ce spun criminaliștii

GALERIE
maria macsim nicoara
  • maria macsim nicoara
- +

Cazul mezzosopranei de la Opera Română Iaşi este în continuare învăluit în mister şi zilnic apar noutăţi. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au cerut o părere unor poliţişti judiciarişti cu privire la caz, iar aceştia spun că, în cazul în care ar fi existat o infracţiune, singura variantă de a afla adevărul este ca femeia să îşi revină pentru a povesti. Altfel, la dosar rămâne doar cea povestită de către soţul său, şi anume accidentul casnic. Cazul a căpătat o nouă turnură după ce anchetatorii au aflat că bărbatul ar fi avut o amantă pe care ar fi lăsat-o însărcinată

Poliţiştii judiciarişti intervievaţi de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ sunt de părere că soţul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu poate fi tras la răspundere cu privire la situaţia critică în care se află femeia. Poliţiştii şi procurorii nu au deocamdată probe că la mijloc s-ar fi săvârşit o infracţiune şi ar fi greu de demonstrat criminalistic. „O soluţie pentru a dezlega acest caz ar fi fost ca femeia să îşi revină, dar sunt slabe şansele. De asemenea, nu sunt probe că soţul ar fi pus la cale ca femeia să cadă pe scări. Chiar dacă soţul are un alibi care nu poate fi verificat, şi anume ce a făcut el în opt ore cât soţia a agonizat, şi de ce nu a sunat la ambulanţă, acesta nu poate fi tras la răspundere. Chiar şi în cazul în care ar mărturisi că ar fi autorul, să zicem că ar fi împins-o pe scări pe femeie, nu poate fi acuzat deoarece lipsesc probele. Este un caz rar, ca în literatura criminalistică“, ne-a spus un poliţist judiciarist.

Între timp, procurorii şi poliţiştii continuă să cerceteze cazul şi să audieze persoane din anturajul celor doi soţi. Aşa se face că poliţiştii au aflat despre Constantin Nicoară că ar fi avut o relaţie extraconjugală cu o femeie de vârsta lui, vânzătoare la un magazin din Aroneanu. Vânzătoarea ar fi şi ea căsătorită. Soţul mezzosopranei şi vânzătoarea ar fi avut relaţia de vreun an de zile, iar despre ea ştia soţia. Acesta era unul dintre motivele pentru care femeia intenţiona să divorţeze de Constantin Nicoară. Acesta din urmă le-ar fi spus anchetatorilor că se vedeau pe ascuns în localitate şi că nu ar fi adus-o niciodată pe amanta sa în casa în care locuia cu mezzosoprana. Maria Macsim locuia împreună cu soţul său doar formal şi dormeau separat: ea la mansardă, iar el la parter.

În duminica fatidică, femeia fusese pe timpul zilei în vizită la mama sa, iar soţul a declarat iniţial că s-a văzut cu un amic, însă poliţiştii suspectează că s-ar fi văzut cu amanta. Spre seară, soţia a revenit la domiciliu de la mama ei din Bacău. Se pare că, în jurul orei 23, femeia a intenţionat să coboare la parter cu o farfurie în mână, însă ar fi căzut pe cele 13 scări acoperite cu gresie. După ce a căzut, ar fi fost conştientă atunci când a fost găsită de către soţ. El a ajutat-o să meargă într-o cameră de la parter. Nu este clar ce a făcut bărbatul până în jurul orei 7 dimineaţa, însă, în jurul orei 4, el şi-a chemat mama la el acasă. Aceasta a venit la Aroneanu, iar în jurul orei 7 a sunat la numărul 112 şi a cerut o ambulanţă. Ulterior, aflată în comă şi în stare critică, femeia a fost operată la Spitalul de Neurochirurgie, unde se află şi în prezent.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri