Spărgător de apartamente care opera cu un cleşte. Iubita îl ducea cu mașina la „muncă”

vineri, 12 martie 2021, 03:00
2 MIN
 Spărgător de apartamente care opera cu un cleşte. Iubita îl ducea cu mașina la „muncă”

Un spărgător s-a ales cu o sentinţă aspră din partea magistraţilor Judecătoriei, după doar două furturi. Lui Cristinel Onuţu i s-a dat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, comparabilă cu cele date pentru tâlhărie sau viol. Complicea sa a scăpat ieftin, cu o pedeapsă cu suspendare.

Faptele de care a fost acuzat Onuţu s-au petrecut în septembrie 2019, respectiv în ianuarie anul trecut. În primul caz, Onuţu i-a solicitat concubinei sale, Ioana Ursache, ajutorul pentru comiterea unei spargeri. Au mers cu maşina femeii în zona Gării. Onuţu a coborât, pentru a alege locul unde să comită furtul, iar Ursache a mers cu maşina după el.

Cititi si: Cum furau bijuterii de zeci de mii de lei cei doi iubiţi spărgători de apartamente din Iași

Onuţu a intrat în scara blocului L21 de pe strada Gării şi a urcat până la etajul 4. Acolo a forţat cu un cleşte metalic butucul de la uşa unui apartament, pătrunzând înăuntru. Acolo, a furat 3.500 de lei, 500 de euro, bijuterii în valoare de 16.000 de lei şi produse cosmetice. Pe parcursul operaţiunii, cei doi ţineau legătura prin telefon, Ursache urmând să-l anunţe pe hoţ dacă se petrece ceva suspect. Bijuteriile din metal preţios aveau să fie amanetate în Tudor Vladimirescu pentru doar 5.500 de lei. Cele fără valoare şi produsele cosmetice au fost aruncate. Furtul a fost constatat doar la întoarcerea proprietarului acasă, întrucât uşa nu prezenta semne exterioare de efracţie.

Al doilea furt a fost comis într-un mod asemănător, fiind ales un apartament situat la parterul unui bloc din Galata, din apropierea râului Nicolina. Onuţu a sărit gardul ce împrejmuia spaţiul verde al blocului şi a forţat tocul ferestrei cu două şurubelniţe. Fereastra a cedat după 35 de secunde de efort. În apartament, spărgătorul a găsit 3.500 de lei şi un săculeţ în care se aflau 20-25 grame de bijuterii. Acestea au fost vândute pentru 2.000-3.000 de lei.

Cititi si: Spargere la „păcănele”: hoţul a scăpat jumătate din pradă pe jos

Cei doi au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video din apropierea blocurilor respective. Onuţu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 2 ani de închisoare pentru primul furt şi la 2 ani şi 6 luni pentru cel de-al doilea. Comasându-se pedepsele cu o alta anterioară, de 3 ani, a rezultat o pedeapsă definitivă de 4 ani şi 6 luni. Aflându-se la prima abatere, Ursache a beneficiat de clemenţa judecătorilor, fiind condamnată la 1 an, 11 luni şi 10 zile de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Cei doi au declarat apel împotriva sentinţei. Curtea de Apel a stabilit primul termen al procesului pe 1 aprilie.

Comentarii