Specializare în Educația incluzivă, în Islanda, pentru o echipă de profesori ieșeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

Specializare în Educația incluzivă, în Islanda, pentru o echipă de profesori ieșeni

GALERIE
specializare, profesori, islanda
 • specializare, profesori, islanda
- +

Cinci experți formatori din cadrul Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași au participat la cursul ,, ”Inclusion and diversity - opportunity for a society inclusive”.

În perioada 15-19 noiembrie 2021, 5 profesori metodişti şi formatori ai Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi au participat în Islanda, Reykyavik la cursul de formare ”Inclusion and diversity - opportunity for a society inclusive”, desfășurat la Jafnréttishús Equality Center din Reykyavik, în cadrul Proiectului SEE “Democracy Start with you! – DEM is YOU!”.  Proiectul ,, Democracy Start with you,, se derulează prin PROGRAMUL DE EDUCAȚIE, BURSE, UCENICIE ȘI ANTREPRENORIATUL TINERILOR ÎN ROMÂNIA, este finanțat prin granturile SEE 2014-2021 și se derulează la Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret,, Iași în perioada 1 iulie 2021 -31 decembrie 2022. De asemenea, activitățile derulate au avut ca scop și ghidarea cursanților în vederea promovării și implementării acestor valorilor incluzive în cadrul școlilor, precum și în integrarea practicilor inovative în procesul de predare-învățare si de formare continuă a profesorilor.
 
Cursul a vizat familiarizarea participanților cu cele mai noi practici, instrumente și metode privind/referitoare la:
- Principiile și abordările educației incluzive;
- Identificarea barierelor de mediu și sociale în calea incluziunii;
- Rolul familiei și al comunității în sprijinirea educației incluzive; 
- Modalitățile de creare a unui mediu școlar incluziv;
- Practici de educație incluzivă în sala de clasă.
 
Toate aceste activități au fost integrate și în cadrul vizitelor efectuate la școli de stat, școli private, vizită la Municipalitatea din Reykjavik, dar și prin workshop-urile care au avut loc pe parcursul cursului. 
 
Una din finalitățile proiectul este de a propune îmbunătățirea și achiziția de noi competențe în rândul a 10 formatori care să formeze, la rândul lor, cadrele didactice din județul Iași în vederea eficientizării procesului educativ prin crearea de școli incluzive în care toți actorii( copii, profesori, parinți dar și comunitatea locală) să fie implicați activ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X