SPORT O echipă de puștoaice din Iași se bate pentru titlul de campioană națională

joi, 02 mai 2024, 03:00
2 MIN
 SPORT O echipă de puștoaice din Iași se bate pentru titlul de campioană națională

Apărut în 2015, Clubul Sportiv HV Junior Iași a scos deja capul în România. Echipa de volei formată din fete cu vârste sub 15 ani s-a calificat în faza finală a Campionatului Național rezervat categoriei de vârstă amintite.

Parcursul puștoaicelor ieșene a cuprins o singură „greșeală” până acum. În prima fază a campionatului, HV s-a clasat pe primul loc după patru turnee în care nu a pierdut vreun set. În faza a doua a competiției, derulată la Iași, formația antrenată de Oana Pralea și Cătălin Știrbu a obținut calificarea în etapa următoare după două victorii cu 3-0 și un eșec, cu 1-3.

În penultimul act al campionatului, ieșencele s-au impus la București cu 3-0 în toate cele trei meciuri disputate, adversare fiind Dinamo București, Kids Tâmpa Brașov și CSS 5 București. Locul de organizare al turneului final, care va reuni opt din cele 77 de echipe înscrise în competiție va fi desemnat ulterior de Federația Română de Volei.

Celelalte cluburi care se vor bate pentru medalii sunt CSM București, CSM Constanța, ACS Champions Sibiu, CS Muscel, CSV Craiova, ASC Juvenil NT Brașov și CSS Blaj.

Lotul HV este format din Mara Achihăiței, Ilinca Tiba, Alisa Brumă, Delia Roman, Ana Rusu, Alessia David, Maria Hapău, Miruna Ionescu, Ioana Surdu, Daria Dașchievici și Antonia Balint. Primele șase au făcut parte și din echipa under 17 ani a HV care s-a calificat și a participat la turneul semifinal grupa ELITĂ, desfășurat la Blaj. Astfel, ieșencele s-au situat pe plan național între primele 16 cluburi din cele 48 înscrise în campionat.

Susținut de BCR Leasing, Focus Event și Shatter, dar, în special, de părinții sportivelor, HV Junior are cinci echipe de volei. Trei sunt de performanță, la U17, U15 și U13, iar două (U17 și U13) de începători. Dacă inițiala V din titulatura clubului, de la volei, e activă, cealaltă, H, de la handbal, se dorește a fi pusă pe tapet în viitor.

Comentarii