Studiu: 48,5% din traficul online a fost generat de roboţi virtuali, în 2015

miercuri, 03 februarie 2016, 02:49
1 MIN
 Studiu: 48,5% din traficul online a fost generat de roboţi virtuali, în 2015

Un procentaj de 51,5% din traficul online a fost generat, în 2015, de către oameni, iar restul de roboţi virtuali, potrivit unui studiu de specialitate dat publicităţii ieri.

Din datele citate reiese faptul că din 48,5% trafic online realizat de roboţii virtuali, 29% sunt încadraţi la categoria "răi", iar 19,5% au fost declaraţi "buni". "Roboţii buni" sunt folosiţi să colecteze informaţii pe care organizaţiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătăţirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai mulţi "roboţi răi", denumiţi de specialişti "imitatori", au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.

"Gândiţi-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboţi virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitate pentru furt de informaţii personale. Comiterea de infracţiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboţilor răi preferă să se axeze pe public numeros şi activ", este de părere psihologul Dan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii.

 

Comentarii