SUA: Viitorul şef al Departamentului Securităţii interne are origini româneşti

marți, 24 noiembrie 2020, 16:57
1 MIN
 SUA: Viitorul şef al Departamentului Securităţii interne are origini româneşti

Alejandro Mayorkas (60 de ani), anunţat luni de preşedintele ales, Joe Biden, pentru funcţia de şef al Departamentului Securităţii Interne, are rădăcini româneşti, scriu The Jerusalem Post şi El Pais.

Tatăl lui era cubanez cu rădăcini sefarde, iar mama evreică din România, care a fugit de Holocaust, adăpostind-se în Cuba, în timp ce alţi membri ai familiei s-au adăpostit în Israel, după cum a declarat acesta într-un interviu din 2016.

Mayorkas este primul politician hispanic care va primi această funcţie, una care supervizează agenţii cheie de aplicare a legii şi de imigraţie.

Alejandro Mayorkas (60 de ani) a fost secretar adjunct al Departamentului de Securitate Internă în timpul administraţiei Obama, s-a născut în Cuba, familia sa mutându-se în SUA când avea doar un an, potrivit informaţiilor publicate de Jerusalem Post.

Potrivit El Pais, Mayorkas s-a născut în Havana, Cuba, în 1959. Păriţii săi au ajuns în Statele Unite în 1960 ca refugiaţi, după revoluţia cubaneză. A locuit în Miami, Florida, înainte ca familia sa să se mute în Los Angeles, California, unde a crescut.

Mayorkas a terminat universitatea Berkeley din California în 1981, cu un doctorat în drept obţinut în 1985. Locuieşte cu soţia şi doi dintre cei trei copii în Washington DC.

Comentarii