anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Sunteți în siguranță în microbuzele care circulă prin județ? S-au făcut controale

GALERIE
microbuz
 • microbuz
- +

Inspectorii CJ au făcut mai multe controale în ultimele zile.

Consiliul Judeţean îi ameninţă pe transportatorii din judeţ cu amenzi de până la 30.000 de lei. Inspectorii instituţiei au efectuat ieri controale pe patru trasee de transport public intrajudeţean, operate de trei firme.

„Au fost verificaţi operatorii de transport public judeţean de persoane care efectuează curse pe traseele Iaşi - Satu Nou - Şerbeşti, Iaşi - Slobozia, Iaşi - Bucium - Dobrovăţ şi Iaşi - Păun. Au fost verificate mai multe aspecte, fiind constatate o serie de nereguli. În urma controlului au fost întocmite cinci procese-verbale, cu aspectele semnalate fiecărui operator, urmând să fie aplicată procedura administrativă şi aplicarea sancţiunilor, în conformitate cu prevederile legale. Reprezen­tan­ţii celor trei firme au fost invitaţi să-şi prezinte punctul de vedere faţă de neregulile constatate, urmând ca după aceasta să fie aplicate sancţiunile, acolo unde este cazul“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Sebastian Tătaru.

Conform legii, sancţiunile aplicate transportatorilor auto pot varia de la avertisment până la amenzi cu sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei.

În urma controlului, s-a constatat că operatorii nu respectau graficul de transport conform prevederilor contractelor, legitimaţiile unora dintre conducătorii auto nu erau vizate pentru anul în curs, plăcuţa de traseu era inscripţionată diferit faţă de ruta pe care se desfăşura transportul sau mijlocul de transport folosit era altul decât cel anunţat atunci când a fost organizată licitaţia pentru încredinţarea traseului. Conform repre­zentanţilor CJ, nu s-au constatat situaţii în care pasagerii să nu aibă bilet şi nici supraaglomerarea mijloacelor de transport.

Controalele Serviciului de Transport Public Jude­ţean din cadrul CJ vor continua pentru toate celelalte trasee existente la nivelul judeţului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.