Sunteți în siguranță în microbuzele care circulă prin județ? S-au făcut controale

joi, 18 februarie 2016, 02:56
2 MIN
 Sunteți în siguranță în microbuzele care circulă prin județ? S-au făcut controale

Inspectorii CJ au făcut mai multe controale în ultimele zile.

Consiliul Judeţean îi ameninţă pe transportatorii din judeţ cu amenzi de până la 30.000 de lei. Inspectorii instituţiei au efectuat ieri controale pe patru trasee de transport public intrajudeţean, operate de trei firme.

„Au fost verificaţi operatorii de transport public judeţean de persoane care efectuează curse pe traseele Iaşi – Satu Nou – Şerbeşti, Iaşi – Slobozia, Iaşi – Bucium – Dobrovăţ şi Iaşi – Păun. Au fost verificate mai multe aspecte, fiind constatate o serie de nereguli. În urma controlului au fost întocmite cinci procese-verbale, cu aspectele semnalate fiecărui operator, urmând să fie aplicată procedura administrativă şi aplicarea sancţiunilor, în conformitate cu prevederile legale. Reprezen­tan­ţii celor trei firme au fost invitaţi să-şi prezinte punctul de vedere faţă de neregulile constatate, urmând ca după aceasta să fie aplicate sancţiunile, acolo unde este cazul“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Sebastian Tătaru.

Conform legii, sancţiunile aplicate transportatorilor auto pot varia de la avertisment până la amenzi cu sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei.

În urma controlului, s-a constatat că operatorii nu respectau graficul de transport conform prevederilor contractelor, legitimaţiile unora dintre conducătorii auto nu erau vizate pentru anul în curs, plăcuţa de traseu era inscripţionată diferit faţă de ruta pe care se desfăşura transportul sau mijlocul de transport folosit era altul decât cel anunţat atunci când a fost organizată licitaţia pentru încredinţarea traseului. Conform repre­zentanţilor CJ, nu s-au constatat situaţii în care pasagerii să nu aibă bilet şi nici supraaglomerarea mijloacelor de transport.

Controalele Serviciului de Transport Public Jude­ţean din cadrul CJ vor continua pentru toate celelalte trasee existente la nivelul judeţului.

Comentarii