COMUNICAT DE PRESĂ

Sute de amenzi date în două zile la Iași pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

duminică, 02 august 2020, 15:12
1 MIN
 Sute de amenzi date în două zile la Iași pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În perioada 31 iulie – 1 august, sub autoritatea Instituției Prefectului au fost desfăşurate în sistem integrat noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate în cele 2 zile au participat peste 500 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 248 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 457 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ de 122.685 de lei, dintre care 24 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 112 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 19 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, 86 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost identificate 4 societăţi comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a riscurilor Legii nr. 55/2020, fiind luate măsurile legale.

Comentarii