Sute de brazi montați în Iași pentru Sărbătorile de Iarnă. Bradul cel mare va avea 12 metri înălțime

joi, 24 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Sute de brazi montați în Iași pentru Sărbătorile de Iarnă. Bradul cel mare va avea 12 metri înălțime

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi. SC Servicii Publice SA Iași (SPI) urmează să monteze în municipiu brazi de diferite dimensiuni în centre de cartiere și locuri publice, dar și brazi mai mici pentru diferite instituții de învățământ.

„Am achiziționat în total în jur de 800-900 de brazi mai mici și mai mari pentru a-i expune în oraș. Sunt în total 14 brazi mari care o să se pună la centrele de cartier și primării, iar brazii mai mici în ghivece vor fi montanți la școli, spitale, grădinițe, creșe, etc. Va fi un brad montant în fiecare cartier din Iași”, declară Laurențiu Ivan, director general SC Servicii Publice SA Iași. Bradul cel mare care a început să fie montat în punctul zero al orașului va avea anul acesta o înălțime de 12 metri. La finalul sărbătorilor, lucrătorii SPI vor salva brazii urmând a fi plantați în zonele pepiniere. „Toți brazii sunt aduși din Danemarca, nu sunt din pepiniere, din mediul forestier”, a adăugat Laurențiu Ivan.

Aprinderea iluminatului specifice Sărbătorilor de Iarnă va avea loc în acest an pe 6 decembrie, de Sfântul Ierarh Nicolae. Punctele principale de atracție vor fi pietonalul Ștefan Cel Mare și Sfânt și Piața Unirii, ca în fiecare an. Aici vor fi amplasate bradul de iarnă, figurine luminoase, instalații, etc. Târgul de Crăciun va reuni comercianți cu produse specifice sărbătorilor de iarnă: decorațiuni, produse artizanate, produse alimentare tradiționale, etc.

Comentarii