Tabără cu temă religioasă, sub egida Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

luni, 13 august 2018, 08:48
1 MIN
 Tabără cu temă religioasă, sub egida Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Aproximativ 450 de tineri cu vârsta între 12 şi 30 de ani din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei vor beneficia de o tabără la Piatra Neamţ. Proiectul este iniţiat şi organizat de către Asociaţia „Tineretul Ortodox Român“, filiala Piatra Neamţ, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Tabăra se va desfăşura în perioada 21-23 septembrie, proiectul având denumirea de „Tânărul din Petrodava“, desfăşurat în acest an sub tema „Tinerii de astăzi – punte între veacuri de credinţă ortodoxă şi neam românesc“. Proiectul se află deja la cea de-a III-a ediţie, fiind organizat prin filialele ATOR. Beneficiarii indirecţi sunt membrii familiilor tinerilor, biserica, şcoala şi comunitatea.

Activităţile principalele ale evenimentului sunt Sfânta Liturghie din ziua a II-a şi a III-a, conferinţa pe tema evenimentului, sesiunile de lucru cu tinerii, „Marşul Tinereţii“ şi concluziile evenimentului, la finalul căruia va avea loc şi un moment artistic dedicat Centenarului, jocurile sportive şi recreative, masa şi spectacolul participanţilor.

Tema propusă prin proiect este desprinsă din tema centrală a anului 2018, aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca An omagial al Unităţii de credinţă şi de neam şi An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Astfel, scopul evenimentelor este acela de a evidenţia necesitatea de a face cunoscută tinerilor importanţa celebrării zilei de 1 Decembrie 1918 ca zi Naţională a României, Ziua Unităţii şi Demnităţii Naţionale a Românilor, a martirilor neamului românesc şi a celor care au luptat pentru credinţă.

Comentarii