Tâlharii din Păcureți vor fi supravegheați permanent de poliţie. Vin întăriri

sâmbătă, 24 decembrie 2016, 02:58
2 MIN
 Tâlharii din Păcureți vor fi supravegheați permanent de poliţie. Vin întăriri

Zona Păcureţi se va afla sub supravegherea permanentă a poliţiei. Prefectul Marian Grigoraş a solicitat suplimentarea dispozitivului de siguranţă publică din zonă cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

Pentru Păcureţi vor fi alocate resurse umane suplimentare din cadrul structurilor de investigaţii criminale, dar şi din cadrul Poliţiei Rutiere, urmând să fie efectuate din acţiuni de prevenire a criminalităţii.

„Zona specială de siguranţă a fost dispusă de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în urma solicitării pe care am făcut-o, după ce mai multe persoane au reclamat faptul că, în zona cartierului Păcureţi, grupuri de tineri au încercat să operască maşinile aflate în trafic, cu intenţia de a sustrage bunuri din autoturisme. În decembrie, au fost înregistrate sesizările a trei cetăţeni care au reclamat astfel de situaţii. Pentru aceste sesizări s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat“, a declarat prefectul.

În zonă s-au deplasat şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, însoţiţi de polţişti de proximitate. Au fost efectuate activităţi de consiliere pentru zece familii cu copii bănuiţi de comiterea unor fapte antisociale.

Şi în luna iulie, în Păcureţi a fost instituită de către Poliţie o zonă specială de siguranţă, observându-se o scădere a numărului de infracţiuni comise.

Comentarii