Tânăr ucrainean, internat cu Covid la Iași. Era vaccinat cu două doze

sâmbătă, 05 martie 2022, 12:43
2 MIN
 Tânăr ucrainean, internat cu Covid la Iași. Era vaccinat cu două doze

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași a fost internat primul pacient Covid pozitiv venit din Ucraina, după cum a anunțat managerul unității medicale, Florin Roşu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, precizează că este vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani vaccinat cu două doze Moderna, doza 2 fiind făcută în august 2021.

Acesta se afla în țara noastră de pe 1 martie. Prima zi a petrecut-o într-un centru de adăpost pentru refugiați, apoi a reușit să găsească o locuință cu chirie pentru că era împreună cu familia (soția și fetița în vârstă de 5 ani).

"De două zile prezenta febră și frisoane, de aceea, a spus el, a solicitat serviciul de ambulanță. Pentru că testul efectuat a fost pozitiv, bărbatul a fost transportat și admis în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Pacientul prezenta disfagie (durere în gât), disfonie (răgușeală), astenie fizică marcată, iar în urma anamnezei s-au identificat comorbidități: hipertensiune arterială și obezitate", a declarat managerul Florin Roșu.

În momentul de față, pacientul are o stare bună atât pe plan fizic, cât și psihic. S-a bucurat că a putut comunica în limba lui și, deși inițial a dorit tratament ambulator, a decis să rămână în spital pentru a fi supravegheat și pentru a-și proteja familia.

"Ca de fiecare dată, medicii noștri și întreg colectivul implicat în actul medical își fac datoria cu aceeași implicare și grijă, indiferent de naționalitatea pacienților. Pe de altă parte, îi asigurăm pe toți refugiații din Ucraina, potențiali pacienți, de grija și profesionalismul personalului medical vorbitor de limbi slave din cadrul SBI care, fără doar și poate, se implică emoțional și este alături de acești oameni care și-au lăsat viața într-o țară măcinată de război și poate au și ei dincolo de graniță oameni dragi pentru care își fac griji", a mai spus dr. Florin Roşu.

Comentarii