Târgul de animale din Voinești, luat la puricat de polițiști

vineri, 08 iulie 2022, 11:11
1 MIN
 Târgul de animale din Voinești, luat la puricat de polițiști

Ieri, 07 iulie a.c, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă în cadrul proiectului „Responsabili pentru siguranța animalelor”, în târgul din comuna Voinești
 

Cetățenii au fost informați cu privire la comercializarea în siguranță a animalelor și au fost sfătuiți să manifeste atenție sporită față de persoanele care se prezintă drept cumpărători de animale și sub acest pretext le vizitează gospodăria. De asemenea, au fost prezentate măsurile ce pot fi luate împotriva persoanelor care rănesc animalele.


Au fost distribuite 200 de pliante cu informații utile pentru prevenirea furturilor de animale și a abuzurilor împotriva acestora.

De asemenea, pentru protecția animalelor dumneavoastră, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor vă recomandă:

Asiguraţi locurile unde sunt adăpostite animalele, în cadrul gospodăriilor cu încuietori și asiguraţi-vă că sunt iluminate pe timpul nopţii;

Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe imașuri izolate de localitate, pe marginea drumurilor sau a pădurilor;

Dacă intenţionaţi să renunţaţi la un animal, nu îl abandonaţi, încercaţi să îi găsiţi un nou proprietar sau solicitaţi sprijinul adăpostului pentru câini fără stăpân.

Comentarii