Tată condamnat după ce şi-a legat în lanţuri fiica de 13 ani şi a bătut-o apoi cu făcăleţul

vineri, 13 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 Tată condamnat după ce şi-a legat în lanţuri fiica de 13 ani şi a bătut-o apoi cu făcăleţul

Justiţia a avut nevoie de cinci ani pentru a soluţiona acest caz revoltător. Victima se află acum în sistemul public de ocrotire. Nu a vrut despăgubiri de la tată. De la ce motiv banal s-a declanşat furia?

Un caz cu acuzaţii incredibile a fost soluţionat de judecătorii ieşeni. Curtea de Apel a condamnat la un an de închisoare, dar cu suspendare, un bărbat 54 de ani care şi-a maltratat una dintre fiicele minore. Traian Preda a scăpat de plata unor daune morale după ce fiica sa, ajunsă între timp majoră, l-a iertat şi nu a cerut daune morale.

În motivarea instanţei este descris modul în care Preda a maltratat-o pe fiica sa. Judecătorii notează că individul şi soţia sau au avut împreună 12 copii, 11 dintre aceştia fiind în viaţă. Cea mai mare este şi victima din acest dosar, o fată care acum are 18 ani. Începând din 2009, nevasta lui Preda a plecat la muncă în Italia, bărbatul fiind cel care avea grijă de copii. Cei mici nu au avut o viaţă prea uşoară cu părintele lor, mai ales când acesta consuma băuturi alcoolice, momente în care îi lovea şi le vorbea urât.

O scenă de acest fel a avut loc în data de 19 iunie 2012, atunci când victima F.A.P., care pe atunci avea 13 ani, a fost agresată de tată. Preda i-a cerut minorei să îi dea telefonul mobil, şi, pentru că aceasta a spus că celularul nu se află la ea, adultul s-a dezlănţuit. „Întrucât aceasta a refu­zat, susţinând că nu a luat ea telefonul, inculpatul a luat un lanţ metalic, cu o lungime de aproximativ un metru, şi a legat-o cu mâna stângă de piciorul patului, continuând să îi ceară telefonul. În continuare, lovindu-se de refuzul fetei, inculpatul a luat un făcăleţ din lemn, cu care i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate peste corp“, se arată în motivarea instan­ţei. După ce minora a fost dezlegată, a mers la magazin şi a fost observată de o martoră, care a sunat la Ambu­lanţă. Minora a ajuns la spital, unde a fost internată nouă zile, după care a fost preluată într-un centru de plasament. Ea a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Judecătorii au precizat că au aplicat o pedeapsă cu suspendare pentru Preda deoarece acesta are mulţi copii în îngrijire, dar şi pentru că are o situaţie materială dificilă. 

Comentarii