anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Topul liceelor ieșene după mediile la bacalaureat. Sunt surprize!

GALERIE
top, licee, bacalaureat
 • top, licee, bacalaureat
- +

Topul liceelor după mediile la bacalaureat - 2022. Ca în fiecare an, „Ziarul de Iaşi” a realizat şi acum un top al liceelor ieşene după media elevilor obţinută la bacalaureat. În fiecare an, se consideră că specializările anumitor şcoli sunt mai dificile decât ale altora, cum este în cazul examenului la matematică sau informatică, aşa cum este specificul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, sau a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”. În realizarea acestui clasament au fost calculate doar mediile mediilor de la bacalaureat ale candidaţilor celor mai căutate şcoli din municipiul Iaşi, aşa cum spun elevii şi părinţii acestora. A fost un demers laborios, dar credem, ca în fiecare an, că merită.

Reamintim că, anul acesta, colegiile ieşene cu cele mai multe medii de 10 sunt, în ordine descrescătoare: Colegiul Naţional, cu 2 medii de 10 în sesiunea abia încheiată şi încă unul în sesiunea specială destinată olimpicilor, Colegiul Negruzzi şi Colegiul Eminescu, cu câte două medii de 10, şi Colegiul Racoviţă, o singură medie de 10. S-a înregistrat şi o medie de 10 în afara municiupiul, la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani. Menţionăm că aceste medii sunt calculate înainte de rezultatele în urma contestaţiilor.

Topul pe care îl publicăm astăzi este însă unul al mediei tuturor mediilor de la bacalaureat al elevilor din liceul/colegiul respectiv. Dacă în cazul notelor din timpul anului au fost întotdeauna acuzaţii de subiectivism mai mic sau mare mare de la o şcoală la alta, în cazul mediilor de la bacalaureat noi credem că obiectivitatea este maximă. Din acest motiv, şi acest top credem că este unul foarte obiectiv.

Topul liceelor

1. Colegiul Național - media mediilor: 9,36. Rezultatele celor 136 de candidaţi din această serie, în medie, dau exact 9,36. Trebuie menţionat că ultima media a Colegiului Naţional este 7,35. Au fost prezenţi toţi cei înscrişi pentru sesiunea din iulie.

2. Colegiul „Negruzzi” - media mediilor: 9,30. Colegiul „Negruzzi” s-a clasat anul acesta pe locul al II-lea în clasamentul colegiilor de top ale municipiului Iaşi. Comparativ cu anul trecut, când media a fost 9,20, anul acesta este mai mare cu 10 sutimi. În realizarea calcului mediei au fost luate în considerare rezultatele a 148 de elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev care nu a fost prezent la nici una dintre probele scrise, fiind considerat respins.

3. Colegiul „Racoviţă” - media mediilor: 9,24. Anul acesta, colegiul a coborât pe a treia treaptă în clasamentul realizat de Ziarul de Iaşi. De menţionat este faptul că anul trecut media mediilor pentru acest colegiul a fost 9,34, chiar dacă atunci această unitate de învăţământ a avut numeroşi elevi la frecvenţă redusă. Pentru acest clasament, s-a luat în evidenţă participarea la examen a 145 de elevi. 10 dintre cei înscrişi nu s-au prezentat.

4. Colegiul „Eminescu” - media mediilor: 9,00. Colegiul „Eminescu” se află pe poziţia a IV-a (ca şi anul trecut), fiind luate în considerare mediile a 165 de elevi. Un singur elev al acestui colegiu nu a reuşit anul acesta să promoveze examenul, înainte de contestaţii, având media de 5,98.

5. Liceul de Informatică - media mediilor: 8,86. Au fost luate în considerare mediile a 180 de elevi. Doi elevi ai liceului au fost respinşi în urma evaluării, iar altul s-a prezentat doar la materiile matematică şi informatică, acolo unde nu a reuşit să promoveze.

6. Colegiul „Alecsandri” - media mediilor: 8,81. În realizarea calcului au fost luate în considerare rezultatele a 142 de elevi. Doi elevi ai liceului nu au promovat examenul, iar altul a fost prezent doar la două discipline, respectiv matematică şi informatică.

7. Liceul „Cantemir” - media mediilor: 8,71. Au fost luate în calcul mediile a 155 de elevi. Toţi elevii liceului au reuşit să treacă examenul de bacalaureat, ultima media a acestui centru de învăţământ fiind 6.68. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.