TRĂDĂTORII: Trei parlamentari ieşeni din PSD au votat împotriva autostrăzii A8

marți, 06 noiembrie 2018, 13:29
1 MIN
 TRĂDĂTORII: Trei parlamentari ieşeni din PSD au votat împotriva autostrăzii A8

Trei parlamentari ieşeni au votat ieri împotriva proiectului de prevede construcţia autostrăzii A8, pe traseul Iaşi-Târgu Mureş. Este vorba despre Camelia Gavrilă, Vasile Axinte şi Vasile Câtea. 

Contactat de „Ziarul de Iaşi”, Vasile Cîtea mai întâi s-a mirat că a votat pentru retrimiterea proiectului înapoi la Comisia de transporturi, apoi a admis că mai trebuia „aranjat” şi pus în acord cu noile amendamente propuse aseară în plen (unul admis, altul respins). Vasile Axinte şi Camelia Gavrilă sunt prinşi într-o comisie parlamentară, respectiv la o conferinţă la Palatul Cotroceni şi nu au putut răspunde. Interesant este că doi deputaţi PSD au făcut diferenţa, scorul fiind strâns – 84 de voturi contra scoaterii proiectului de pe ordinea de zi la 81 pentru.

Unul dintre ei este Gheorghe-Dinu Socotar, deputat de Mureş, iar celălalt e Mihai Mohaci, ales pe listele PSD Braşov. Toţi ceilalţi 73 de deputati PSD prezenţi aseară în Plenul Camerei, inclusiv cei trei ieşeni, au votat în bloc pentru retrimiterea proiectului înapoi la Comisia de Transporturi. Din Moldova, împotrivă au mai votat: Alexandru Rotaru, deputat PSD Neamţ; Aurel Căciulă, deputat PSD Vaslui, de la Botoşani, deputaţii PSD: Budăi Marius-Constantin, Ciofu Tamara-Dorina, Lupaşcu Costel, Rotaru Răzvan-Ilie, iar din Suceava, doi deputaţi PSD: Bejinariu Eugen, Cobuz Maricela.

 

Comentarii