Traian Dobre vrea să ridice un hotel la Ciric

miercuri, 03 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Traian Dobre vrea să ridice un hotel la Ciric

Municipalitatea a emis sute de acte urbanistice pentru autorizarea unor proiecte pe parcursul lunii aprilie. Faţă de lunile precedente, au fost eliberate mai puţine autorizaţii pentru imobile de locuit sau clădiri de birouri. În schimb, foarte multe dintre acte fac referire la racorduri la reţele de utilităţi în cazul unor blocuri şi imobile construite sau aflate în fază de execuţie. 

În ceea ce priveşte autorizaţiile de construire, Primăria a emis un număr de 68 de astfel de acte faţă de 133 de autorizaţii eliberate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Unul dintre beneficiari este operatorul Salubris care va construi o staţie ITP pe o suprafaţă de 200 mp în str. Aurel Vlaicu. Totodată, municipiul Iaşi şi-a autorizat lucrări de reabilitare termică la Şcoala „Gh. I. Brătianu“, iar Spitalul de Boli Infecţioase va fi consolidat Pavilionul Administrativ. În privat, unul dintre proiecte autorizate vizează construirea unui bloc cu trei etaje în zona Smârdan. Dezvoltatorul (Gheorghe Timofte) are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 1.700 mp. În acelaşi timp, pe Calea Chişinăului, Fio Grup Company SRL va amenaja o parcare pe un teren concesionat, iar Fundaţia Ecologică Green va recompartimenta spaţiile existente la clădirea pe care o deţine în strada Cuza Vodă. Restul autorizaţiilor fac referire în special la braşamente la reţele de utilităţi, precum şi la demolarea unor construcţii.

La nivel de certificate de urbanism, acestea au fost emise, printre altele, pentru construirea de locuinţe individuale, reabilitări de clădiri, construirea de cămine studenţeşti, dezmembrări de imobile, amenajări interioare la apartamente sau amplasarea de firme luminoase. Unul dintre beneficiari este firma Comat SA, fondată de Traian Dobre, care a obţinut un certificat de urbanism în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui hotel şi a unei baze de agrement pe un teren pe care îl deţine la Ciric. Certificate pentru ridicarea de locuinţe au fost date în zone precum Bucium, Mircea cel Bătrân, Tătăraşi, Alexandru cel Bun sau Păcurari. Trei certificate au fost emise la solicitarea Kaufland pentru modernizarea a trei dintre cele patru supermarket-uri pe care le deţine la Iaşi, respectiv din Păcurari, Alexandru cel Bun şi Nicolina. 

Comentarii