Traian Dobre vrea să ridice un hotel la Ciric
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Traian Dobre vrea să ridice un hotel la Ciric

GALERIE
ciric
  • ciric
- +

Municipalitatea a emis sute de acte urbanistice pentru autorizarea unor proiecte pe parcursul lunii aprilie. Faţă de lunile precedente, au fost eliberate mai puţine autorizaţii pentru imobile de locuit sau clădiri de birouri. În schimb, foarte multe dintre acte fac referire la racorduri la reţele de utilităţi în cazul unor blocuri şi imobile construite sau aflate în fază de execuţie. 

În ceea ce priveşte autorizaţiile de construire, Primăria a emis un număr de 68 de astfel de acte faţă de 133 de autorizaţii eliberate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Unul dintre beneficiari este operatorul Salubris care va construi o staţie ITP pe o suprafaţă de 200 mp în str. Aurel Vlaicu. Totodată, municipiul Iaşi şi-a autorizat lucrări de reabilitare termică la Şcoala „Gh. I. Brătianu“, iar Spitalul de Boli Infecţioase va fi consolidat Pavilionul Administrativ. În privat, unul dintre proiecte autorizate vizează construirea unui bloc cu trei etaje în zona Smârdan. Dezvoltatorul (Gheorghe Timofte) are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 1.700 mp. În acelaşi timp, pe Calea Chişinăului, Fio Grup Company SRL va amenaja o parcare pe un teren concesionat, iar Fundaţia Ecologică Green va recompartimenta spaţiile existente la clădirea pe care o deţine în strada Cuza Vodă. Restul autorizaţiilor fac referire în special la braşamente la reţele de utilităţi, precum şi la demolarea unor construcţii.

La nivel de certificate de urbanism, acestea au fost emise, printre altele, pentru construirea de locuinţe individuale, reabilitări de clădiri, construirea de cămine studenţeşti, dezmembrări de imobile, amenajări interioare la apartamente sau amplasarea de firme luminoase. Unul dintre beneficiari este firma Comat SA, fondată de Traian Dobre, care a obţinut un certificat de urbanism în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui hotel şi a unei baze de agrement pe un teren pe care îl deţine la Ciric. Certificate pentru ridicarea de locuinţe au fost date în zone precum Bucium, Mircea cel Bătrân, Tătăraşi, Alexandru cel Bun sau Păcurari. Trei certificate au fost emise la solicitarea Kaufland pentru modernizarea a trei dintre cele patru supermarket-uri pe care le deţine la Iaşi, respectiv din Păcurari, Alexandru cel Bun şi Nicolina. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.