anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 10.07.2020

Trei noi inspectori la ISJ Iași. Au impresionat cu rezultatele de excepție obținute cu elevii lor

GALERIE
isj iasi
  • isj iasi
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va avea în componenţă trei noi inspectori şcolari după ce contractul de manangement instituţional al foştilor inspectori s-a încheiat. Ei au participat la un concurs pentru ocuparea acestor funcţii, cele mai mari punctaje fiind obţinute de către Emanuela Pădurariu, care va ocupa funcţia de inspector pentru discipline informatice, Lorela Caradan, care va fi noul inspector pentru disciplina Biologie, şi Alina Bendescu, noul inspector pentru învăţământul primar.

„Sunt schimbări fireşti în echipa Inspectoratului Şcolar, în urma încetării contractului de management instituţional pentru inspectorii cu concurs. Astfel, în această etapă avem cele trei noi numiri, trei profesori recunoscuţi în învăţământul preuniversitar ieşean pentru competenţa profesională, pentru calităţile personale care le recomandă pentru aceste posturi“, a afirmat prof. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.
 
Prof. Lorela Caradan este cadru didactic la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, cu grad didactic I şi lucrează în învăţământ de 22 de ani. Profesorul Caradan are un masterat în genetică şi evoluţionism, este autor şi coautor de manuale auxiliare şcolare, ultimul fiind publicat în anul 2018. „Am pregătit elevi care au participat la olimpiadele şcolare, atât la disciplina Biologie, cât şi, în colaborare cu colegii mei de la Fizică şi Chimie, pentru olimpiada de ştiinţe, iar în colaborare cu colegii de la Geografie pentru olimpiada de ştiinţe ale Pământului, obţinând rezultate la fazele naţionale şi internaţionale“, a menţionat noul inspector în cadrul conferinţei de ieri, în cadrul sesiunii de prezentări.
 
Prof. Emanuela Pădurariu va fi noul inspector pentru discipline informatice. Aceasta este cadru didactic la Colegiul Economic Administrativ, fiind absolventă a Facultăţii de Informatică în 1994 şi tot din 1994 este cadru didactic. Profesorul Pădurariu este profesor metodist şi este autor al mai multor articole publicate în reviste de specialitate, dar membră a unor echipe care au câştigat mai multe competiţii de proiecte. „Mulţumesc echipei de management de la Inspectorat care mi-a oferit votul de încredere, sper să realizăm încontinuare proiecte din domeniul informaticii. Un domeniu de interes naţional pentru că, după cum ştim, şi la nivelul Iaşului sunt investiţii foarte mari în domeniul IT“, a menţionat Emanuela Pădurariu.
 
Prof. Alina Bendescu, noul inspector pentru învăţământul primar, cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, este şi profesor metodist, cunoscând activităţile inspectoratului. „Cunosc detalii despre activitatea din această instituţie deoarece am fost şi profesor metodist destul de mulţi ani. Sper într-o colaborare şi într-o relaţie de învăţare reciprocă. M-am alăturat unei echipe sudate, de profesionişti, implicaţi în multe proiecte de anvergură şi de impact educaţional“, a menţionat Alina Bendescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Florin NICULA

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Dansul practicat de tandemul Alexe - Chirica pare să-i fi hipnotizat pe oamenii lui Popa. Dacă până acum puseseră cruce fotoliului de primar, deodată s-au reactivat când la orizont a apărut şi înfrângerea de la judeţ.

Filmuletul zilei

opinii

Nostalgii

Alexandru CĂLINESCU

Nostalgii

Toată zona - cartierul se numeşte La Goutte d Or - e de altfel multietnică. E aglomeraţie şi pe trotuare, şi pe stradă. Când ajung la Barbès autobuzele se târâie, se produc ambuteiaje îngrozitoare, rişti - dacă mergi la Gara de Nord - să pierzi trenul. Întreg cartierul rămâne o enclavă, musulmană şi africană, în plin Paris. O enclavă care avea, în Tati, un punct de reper...

Cristofor I. Simionescu (I)

Neculai SEGHEDIN

Cristofor I. Simionescu (I)

L-am văzut pentru prima oară pe academicianul Cristofor Simionescu la televizor, la o emisiune „Prim-Plan”, pe care o realiza Alexandru Stark. Era prin anii '70. Cadrul era neobişnuit, într-o sală maiestuoasă, cei doi fiind aşezaţi la parter, în stal, filmarea făcându-se de undeva de sus. Această imagine m-a urmărit multă vreme. Ceva ani mai târziu aveam să descifrez enigma: se filma în Aula Institutului Politehnic din Iaşi, de la balcon.

C(i)olacul careului de „aşi”

Nicolae CREŢU

C(i)olacul careului de „aşi”

Cu una, cu alta, cu… „reluări” (în economie), „relaxări” ale noastre (nu şi ale ţeposului Covid), cu „dezvăluiri” ale inculpatului Dragnea (Teldrum) şi episoade ale meciului Nicuşor Dan vs. Firea, calendarul ne apropie de vremea urnelor. 

pulspulspuls

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Fără mască

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.