Trei noi inspectori la ISJ Iași. Au impresionat cu rezultatele de excepție obținute cu elevii lor

miercuri, 10 iulie 2019, 01:57
2 MIN
 Trei noi inspectori la ISJ Iași. Au impresionat cu rezultatele de excepție obținute cu elevii lor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va avea în componenţă trei noi inspectori şcolari după ce contractul de manangement instituţional al foştilor inspectori s-a încheiat. Ei au participat la un concurs pentru ocuparea acestor funcţii, cele mai mari punctaje fiind obţinute de către Emanuela Pădurariu, care va ocupa funcţia de inspector pentru discipline informatice, Lorela Caradan, care va fi noul inspector pentru disciplina Biologie, şi Alina Bendescu, noul inspector pentru învăţământul primar.

„Sunt schimbări fireşti în echipa Inspectoratului Şcolar, în urma încetării contractului de management instituţional pentru inspectorii cu concurs. Astfel, în această etapă avem cele trei noi numiri, trei profesori recunoscuţi în învăţământul preuniversitar ieşean pentru competenţa profesională, pentru calităţile personale care le recomandă pentru aceste posturi“, a afirmat prof. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.
 
Prof. Lorela Caradan este cadru didactic la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, cu grad didactic I şi lucrează în învăţământ de 22 de ani. Profesorul Caradan are un masterat în genetică şi evoluţionism, este autor şi coautor de manuale auxiliare şcolare, ultimul fiind publicat în anul 2018. „Am pregătit elevi care au participat la olimpiadele şcolare, atât la disciplina Biologie, cât şi, în colaborare cu colegii mei de la Fizică şi Chimie, pentru olimpiada de ştiinţe, iar în colaborare cu colegii de la Geografie pentru olimpiada de ştiinţe ale Pământului, obţinând rezultate la fazele naţionale şi internaţionale“, a menţionat noul inspector în cadrul conferinţei de ieri, în cadrul sesiunii de prezentări.
 
Prof. Emanuela Pădurariu va fi noul inspector pentru discipline informatice. Aceasta este cadru didactic la Colegiul Economic Administrativ, fiind absolventă a Facultăţii de Informatică în 1994 şi tot din 1994 este cadru didactic. Profesorul Pădurariu este profesor metodist şi este autor al mai multor articole publicate în reviste de specialitate, dar membră a unor echipe care au câştigat mai multe competiţii de proiecte. „Mulţumesc echipei de management de la Inspectorat care mi-a oferit votul de încredere, sper să realizăm încontinuare proiecte din domeniul informaticii. Un domeniu de interes naţional pentru că, după cum ştim, şi la nivelul Iaşului sunt investiţii foarte mari în domeniul IT“, a menţionat Emanuela Pădurariu.
 
Prof. Alina Bendescu, noul inspector pentru învăţământul primar, cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, este şi profesor metodist, cunoscând activităţile inspectoratului. „Cunosc detalii despre activitatea din această instituţie deoarece am fost şi profesor metodist destul de mulţi ani. Sper într-o colaborare şi într-o relaţie de învăţare reciprocă. M-am alăturat unei echipe sudate, de profesionişti, implicaţi în multe proiecte de anvergură şi de impact educaţional“, a menţionat Alina Bendescu.

Comentarii