Trucuri eficiente care te vor ajuta sa te mentii tanara

joi, 26 februarie 2015, 12:37
4 MIN
 Trucuri eficiente care te vor ajuta sa te mentii tanara

Oricat de mult am incerca, timpul trece si nimeni nu ni-l poate oferi inapoi. Totusi, tu poti sa-ti faci singura un cadou si sa te feresti de efectele pe care inaintarea in varsta le are asupra ta.

Sunt trucuri simple, care tin de tine, si pe care daca le urmezi, vei vedea ca trecerea timpului nu este atat de dramatica precum crezi.

1. Nu iti mai coafa parul cu instrumente pe baza de caldura

Parul plin de viata este acel par care inca are puterea de a straluci si de a-si pastra textura fina. Placa de par si ondulatorul sunt dusmanii numarul unu al acestor doua proprietati ale firului si adauga multi ani la varsta pe care o afisezi. Stabileste doua zile pe saptamana in care sa nu iti atingi parul cu instrumente daunatoare si in care ii vei da o pauza bine meritata de la uscatorul de par, lasandu-l sa se usuce natural.

2. Foloseste crema cu protectie solara zilnic

Dermatologii ne sfatuiesc sa folosim astfel de creme pentru a ne feri de radiatiile solare, insa asemenea produse ne protejeaza si impotriva imbatranirii pielii. Studiile arata ca femeile ce folosesc creme cu SPF zilnic au considerabil mai putine riduri decat cele ce folosesc doar ocazional. Cea mai buna crema este cea cu SPF 30, un factor moderat ce va lupta alaturi de tine impotriva anilor.

3. Foloseste crema de maini

Pielea de pe maini este foarte subtire si intra adesea in contact cu diverse obiecte, mult mai mult decat pielea de pe restul corpului. De aceea, este expusa imbatranirii accelerate si necesita ingrijire aparte. Folosind crema speciala pentru maini, pielea va fi in permanenta hidratata si astfel vei reusi sa eviti petele maro si ridurile produse de soare.

4. Fereste-te de alimentele care iti pateaza dintii.

Mancarurile inchise la culoare, cele foarte fierbinti si cele foarte grase si lipicioase precum sosul barbeque sau cel de soia, Coca-Cola, cafeaua sau vinul rosu sunt unele dintre cele mai nocive pentru dantura. Un zambet stralucitor, alb si plin de vitalitate este un indicator perfect al tineretii, asa ca stai departe de alimente care ar putea sa-ti afecteze albul dintilor.

5. Poarta oja pe unghii

Un studiu condus in America a aratat ca mainile sunt cel mai bun indicator al varstei reale. In acelasi timp, mainile sunt si cele care imbatranesc cel mai repede, asa ca cel mai bun truc este acela de a-ti face manechiura cum trebuie. Oja, dar si bijuteriile, vor distrage atentia de la imperfectiunile mainilor.

6. Fa sport

Specialistii spun ca un exercitiu bine facut pune sangele in miscare, iar asta ii ofera pielii un aspect tanar.Un studiu condus de McMaster University din Canada a concluzionat faptul ca sportul poate ajuta chiar la intinerirea pielii, nu numai mentinerea ei. In plus, cu cat esti mai in forma, cu atat vei arata mai bine.

7. Fereste-te de sare

Desi mancarurile sarate au pentru unele dintre noi un gust mult mai bun, trebuie sa tinem cont si de efectele acesteia. A consuma mancaruri sarate duce la retinerea apei in corp, care duce la un aspect umflat, in special in zona fetei, unde se creaza pungi sub ochi.

8. Tine-ti dependenta de telefon sub control

In timp, faptul ca iti tii constant capul aplecat pentru a privi in telefon si a da scroll pe Facebook, fara a-ti dai seama cum trec orele, va produce semne vizibile pe corpul tau. Ridurile vor incepe sa-si faca aparitia pe gat si se vor accentua linii nedorite. Scrie biletele si pune-le la nivelul ochilor pentru a-ti aminti sa tii capul sus atunci cand te uiti in telefon.

9. Mananca alimente bogate in proteine si legume verzi.

Pentru a avea un par sanatos, trebuie sa incepi cu inceputul. Alimentele bogate in proteine te ajuta sa-ti construiesti un fir de par sanatos si puternic care nu se va mai rupe deloc usor. Un par sanatos, inseamna cativa ani in minus la felul cum arati. Femeile ar trebui sa consume zilnic aproximativ 46 de grame de proteine (si chiar mai mult decat atat atunci cand sunt insarcinate). Cat despre legumele verzi, acestea sunt niste alimente foarte bogate in fibre si iti protejeaza smaltul dintilor.

10. Infrunta stresul

Stresul nu doar ca te afecteaza la nivel psihic, dar are efecte vizibile si la nivelul pielii. Acesta declanseaza inflamatii precum psoriasis, acnee sau diferite tipuri de eczeme. Ce ramane de facut este simplu. Incearca sa eviti activitatile care te afectezea cat mai mult posibil, si nu uita sa iti stabilesti intalniri cu prietenii sau plimbari in parc pentru a te relaxa si a lua o gura de aer proaspat.

11. Dormi suficient de mult

Doctorii spun ca in timpul somnului, corpul produce o cantitate mult mai mare de estrogen si progesteron. Acestea ajuta la intensificarea capacitatii pielii de a se repara, intarind aceste mecanisme si in acelasi timp ferindu-te de acne. Incearca sa-ti stabilesti un program echilibrat de somn pe care sa il respecti pe cat de mult posibil si vei observa efectele benefice.

elle.ro

Comentarii