Trump atacă frontal hotărâri ”oribile” şi ”orientate politic” ale Curţii Supreme
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Trump atacă frontal hotărâri ”oribile” şi ”orientate politic” ale Curţii Supreme

GALERIE
TRUMP-ANGRY
  • TRUMP-ANGRY
- +

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi decizii ”oribile” şi ”orientate politic” ale Curţii Supreme a Statelor Unite, care i-a aplicat două lovituri în în câteva zile în dosare diferite, relatează AFP.

Prin hotărârea cu privire la drepturile salariaţilor gay şi transgen şi la statutul a sute de mii de tineri imigranţi, ”templul” dreptului american ”trage cu puşca în oameni mândri să se considere republicani sau conservatori”, a scris Trump pe Twitter.

”Avem nevoie de mai multă justiţie sau vom pierde al doilea amendament şi tot restul. Votaţi cu Trump în 2020!”, scrie el.

”Aveţi impresia că Curtea Supremă nu mă iubeşte?”, întreabă el în primul atac frontal la adresa Curţii Supreme, pe care a promis, în campania electorală din 2016 să o facă să încline de partea conservatorilor.

Curtea Supremă i-a aplicat joi o lovitură dură lui Donald Trump, invalidându-i decizia de a abroga programul de protecţie implementat de către predecesorul său Barack Obama în favoarea tinerilor imigranţi clandestini, cunoscuţi sub numele de "Dreamers".

Implementat de către fostul preşedinte democrat, programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) protejează de expulzare aproximativ 700.000 de imigranţi care au intrat în mod ilegal în Statele Unite pe când erau minori.

În total, cinci dintre cei nouă judecători ai celei mai înalte jurisdicţii din ţară - patru progresişti şi un conservator - au stabilit că vooinţa lui Trump de a abroga acest program este o decizie ”capricioasă” şi ”abitrară”.

Această hotărâre a Curţii reprezintă o uşurare pentru aproximativ 649.000 de imigranţi înscrişi în prezent în DACA. Riscul expulzării lor a fost îndepărtat şi urmează să primească permise de muncă pe o perioadă de doi ani, care poate fi prelungită.

Odată cu apropierea alegerilor de la 3 noiembrie, Donald Trump a adoptat o linie dură în domeniul imigraţiei, din care a făcut unul dintre pilonii preşedinţiei sale şi o temă centrală a campaniei în vederea realegerii la Casa Albă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.