TVR Iaşi are director nou. Cătălin Sava a fost numit în locul lui Horia Gumeni!

luni, 18 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 TVR Iaşi are director nou. Cătălin Sava a fost numit în locul lui Horia Gumeni!

Cătălin Sava (FOTO DREAPTA) este noul director general al TVR Iaşi. Acesta îl va înlocui începând din această săptămână pe Horia Gumeni (FOTO STANGA), cel care a ocupat funcţia respectivă din martie 2022 şi până în prezent. 

"Lucrez la TVR din 2009 oficial, am fost redactor la Iaşi, am intrat prin concurs la TVR 3, am prezentat Festivalul Enescu şi Concertul de Anul Nou de la Viena, am lucrat la Jurnal Cultural, TVR Cultural, am fost redactor-şef la Departamentul Cultural –Alte Minorităţi, apoi director la Departamentul Minorităţi din cadrul TVR. Am luat două premii APTR, pentru "Restaurare", o campanie a TVR de salvare a monumentelor istorice demarată în 2009 şi pentru Universul Celibidache, o serie documentare despre viaţa marelui dirijor Sergiu Celibidache. Referitor la noul post ocupat, am nevoie de multă baftă!", a spus Cătălin Sava.

Noul director general al TVR Iaşi s-a născut la Fălticeni, într-o familie de profesori. Între mate-fizică şi limba română, Cătălin Sava a ales muzica. "Nu sunt rudă cu Iosif Sava, deşi mi-ar fi plăcut mult să-l cunosc pe cel pe care îl consider un adevărat magister şi de ale cărui emisiuni am fost fascinat în copilărie şi adolescenţă", declara în urmă cu câţiva ani, Cătălin Sava pentru Apropo TV. Şi-a dorit să ajungă în radio şi a ajuns. A scris multe cronici muzicale pentru mai multe publicaţii naţionale. A fost şi profesor, pentru o scurtă perioadă de timp, la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, după care a ajuns la TVR Iaşi, unde a lucrat cu regretata Vanda Condurache.

În 2007, a prezentat Festivalul "George Enescu", iar Daniela Zeca Buzura, directorul de atunci a postului TVR Cultural, i-a propus să vină la Bucureşti şi să prezinte ştirile. Ultima poziţie deţinută a fost cea de realizator de programe. Cătălin Sava vine la şefia TVR Iaşi după ce conducerea centrală a TVR a decis să nu-i mai prelungească contractul de management lui Vasile Arhire, coordonator cu atribuţii de director executiv. Pe 15 martie, în locul acestuia a fost numită Gabriela Gugeanu Baiardi, realizator de programe în cadrul TVR Iaşi. 

 

 

Comentarii