Un adolescent care şi-a ucis tatăl şi l-a îngropat în curte a fost eliberat

miercuri, 16 decembrie 2015, 02:54
2 MIN
 Un adolescent care şi-a ucis tatăl şi l-a îngropat în curte a fost eliberat

Judecătorii Tribunalului Iaşi au pronunţat ieri prima sentinţă într-unul dintre cele mai cumplite cazuri de omor de anul acesta. Minorul Florin Tololoi, de 16 ani, a fost condamnat la 10 ani de detenţie într-un centru de reeducare. Tot ieri, judecătorii ieşeni au dispus eliberarea din arest preventiv a minorului şi plasarea acestuia în arest la domiciliu. Băiatul va sta în locuinţa unui apropiat cât timp se va judeca şi apelul din dosarul său. 

Tololoi a fost trimis în judecată în luna august a acestui an, fiind acuzat că l-a ucis pe tatăl său, Constantin (52 de ani), pe fondul agresiunilor fizice la care acesta îl supunea. Potrivit procurorilor, victima a fost căsătorit cu mama minorului, care a plecat însă din ţară din 2007. „Pe timpul şederii în străinătate, mama nu a păstrat legătura cu minorul, pe care l-a întâlnit doar cu ocazia revenirilor în ţară (de cinci ori în opt ani).

Pe fondul relaţiilor tensionate cu tatăl său, într-o noapte de la sfârşitul lunii martie/începutul lunii aprilie 2015, profitând de faptul că acesta dormea, inculpatul l-a lovit în mod repetat cu o bucată de lemn, în zona capului”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Aceştia au mai arătat că, a doua zi după crimă, Tololoi a târât cadavrul tatălui său într-o groapă de gunoi, aducând bălegar deasupra. În zilele următoare, Tololoi a lansat zvonul că tatăl său a plecat la muncă în ţară.

Procurorii au mai arătat că, la mijlocul lunii aprilie, sora victimei l-a vizitat pe minor, fiind îngrijorată că tatăl acesteia nu-i răspundea la telefon. Femeia nu a crezut explicaţiile minorului şi, după câteva zile, a anunţat Poliţia. „În urma efectuării cercetării la faţa locului, la o distanţă de 30 metri de locuinţă, în groapa de gunoi, a fost găsit cadavrul lui Tololoi Constantin.

Din raportul de necropsie, a rezultat că moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat traumatismului cranio-facial, fracturii de boltă şi de bază craniană, leziuni produse prin lovire cu corp dur (posibil alungit). În urma expertizei medico-legale psihiatrice, a rezultat că minorul prezintă o tulburare emoţională de tip anxios, pe fondul abuzului emoţional şi fizic, însă a comis fapta cu discernământ”, au încheiat procurorii ieşeni.

 

Comentarii