Un doctor ieşean a fost condamnat pentru mită. Şi asistenta lui şi-a primit pedeapsa

marți, 20 martie 2018, 02:49
2 MIN
 Un doctor ieşean a fost condamnat pentru mită. Şi asistenta lui şi-a primit pedeapsa

Eduard Moldovanu a primit o pedeapsă de patru ani cu suspendare sub supraveghere. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Iaşi a decis, ieri după-amiază, să îl condamne la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe medicul Eduard Moldovanu. Fostul şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul de Neurochirurgie a fost găsit vinovat de luare de mită, însă achitat pentru abuz în serviciu. Decizia luată de Tribunal nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Eduard Moldovanu a fost judecat pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada 18 martie – 3 iunie 2016, atunci când, în virtutea funcţiei, ar fi pretins şi primit mită de la mai mulţi pacienţi, pentru efectuarea unor examene RMN şi interpretarea lor. El ar fi pretins între 250 şi 600 de lei de la pacienţi, în condiţiile în care investigaţiile erau gratuite.

„Totodată, în niciuna dintre situaţii, inculpatul Moldovanu Eduard, beneficiind şi de ajutorul inculpatului Aranyosi Dan Ionuţ, nu a înregistrat în evidenţele unităţii medicale investigaţiile efectuate şi sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie «N. Oblu Iaşi» cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale“, se arată în rechizitoriu.

Prin acelaşi act de acuzare a fost trimisă în judecată şi Magdalena Rîndaşu, asistentă medicală. Ea ar fi pretins de la doi pacienţi 550 de lei pentru efectuarea unor examene RMN. Asistenta a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

„În cursul urmăririi penale inculpatul Moldovanu Eduard a achitat suma de 3.750 de lei, reprezentând explorările radiologice cu plată efectuate de inculpat, Spitalul Clinic de Urgenţă „ N. Oblu“ din Iaşi recuperând astfel prejudiciul cauzat“, se mai arata în rechizitoriu. 

Medicul Moldovanu nu a putut fi contactat aseară pentru a comenta decizia luată de Tribunal. El a dat în judecată Spitalul de Neurochirurgie după ce a fost concediat din funcţie.

Comentarii