anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Un ieşean s-a trezit divorţat fără să aibă habar. Când a aflat, „fosta” era deja măritată cu altul. Funcţionar condamnat. O poveste incredibilă!

GALERIE
proces, divort, recasatorita
 • proces, divort, recasatorita
- +

Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit divorţat fără să fi avut măcar idee ce se întâmplă. De fapt, când a aflat aceasta, nevasta lui era deja măritată cu altul. Latura penală a situaţiei a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni. Soluţia găsită de aceştia nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul va fi pronunţat de Curtea de Apel.

 

Adrian Ţ. şi Ecaterina Feraru s-au cunoscut în 1997, doi ani mai târziu născându-li-se şi o fiică. Relaţia dintre cei doi soţi a început să se deterioreze, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, cu care a trăit timp de 7 ani. Vrând-nevrând, soţul a acceptat situaţia ca atare. În 2015, au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar deja nu mai reprezentau un cuplu. De altfel, femeia a cunoscut acolo pe un altul şi şi-a văzut de viaţă. În cele din urmă, în 2018, Feraru i-a propus soţului său să divorţeze. Bărbatul a refuzat, invocând dorinţa de a nu destrăma familia. Un an mai târziu, pe când femeia se întorsese în ţară, iar Adrian Ţ. rămăsese în Anglia, soţia i-a propus din nou divorţul, cerându-i să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale. Din nou, bărbatul a refuzat.

Ulterior, în februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit. Femeia a insistat, asigurându-l pe Adrian Augustin că totul este în regulă, că soţul este de acord şi că nu le va face probleme, întrucât ar fi o persoană fără adăpost care trăieşte în Angia din ajutoare sociale. Nu putea fi contactat, pentru că nu avea telefon mobil. Până la urmă, funcţionarul a acceptat. A întocmit documentele necesare, pe care Feraru le-a semnat ca soţie. A mers chiar cu hârtiile la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, Ana Maria Beatrice Ţîbîrnea, aceasta susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, Adrian Ţ. era divorţat cu acte în regulă. Trei luni mai târziu, Feraru şi-a schimbt buletinul, iar în august s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul real a aflat abia în octombrie de la fiica din altă căsătorie că nevastă-sa e recăsătorită.

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie anul trecut.În timpul procesului, Adrian Ţ. s-a constituit parte civilă, cerând plata sumei de 50.000 lei ca daune morale, depunând la dosar acte prin care arăta că a fost diagnosticat cu depresie în iunie 2020 şi în mai 2021. Cererea i-a fost însă respinsă. „Nu a fost dovedită existenţa legăturii de cauzalitate dintre faptele ilicite ale inculpaţilor şi anumite suferinţe psihice resimţite de către partea civilă. În primul rând, depresia invocată de către partea civilă a fost prima oară diagnosticată anterior săvârşirii faptelor de către inculpaţi, astfel că nu se află în legătură directă cu acţiunile ilicite. În al doilea rând, chiar dacă am admite că partea civilă a suferit de pe urma despărţirii de soţia sa, nu acest aspect interesează în cauză, întrucât o acţiune de divorţ în sine reprezintă expresia exercitării unui drept, şi este inerent generatoare de suferinţă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se facă dovada că destrămarea cuplului a condus la crearea unor prejudicii părţii civile, ci modul ilicit în care acest lucru a fost făcut de către inculpaţi”, au explicat magistraţii.

Singura satisfacţie a lui Adrian Ţ. va rămâne astfel condamnările primite de soţie, fiică şi funcţionar. Adrian Augustin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Ecaterina Feraru a primit aceeaşi pedeapsă, dar pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina Beatricei Ţîbîrnea a fost stabilită o pedeapsă de 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, actele întocmite în baza acestuia urmând să fie desfiinţate ulterior, prin acţiuni distincte. Formal, Ecaterina Feraru este căsătorită deocamdată cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată pentru bigamie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.