Un important cardinal catolic de la Vatican vine la hram la Iaşi

Vizita acestuia în Moldova începe astăzi. Poimâine va participa la hramul Institutului Teologic „Sfântul Iosif“ din Copou.

vineri, 16 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Un important cardinal catolic de la Vatican vine la hram la Iaşi

Cardinalul Beniamino Stella face o vizită în Moldova, apoi în Dieceza de Iaşi, începând de astăzi şi până în 19 martie. Acesta a răspuns invitaţiei lansate de PS Petru Gherghel, în cadrul acestei vizite Beniamino Stella urmând să se întâlnească cu Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, cu preoţii şi seminariştii din Iaşi şi din Bacău. Pe toată perioada vizitei, cardinalul va fi însoţit de PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă. 

Astăzi, cardinalul Beniamino Stella va sosi la Bacău, un­de, timp de două zile, va vizita diferite comunităţi, printre care mănăstirea „Surorilor Benedictine Reparatoare ale Sfintei Feţe a Domnului Nostru Isus Cristos“ din Măgura, unde sunt îngrijiţi peste 60 de bătrâni. De asemenea, acesta va vizita şi Seminarul minor din Bacău în această sâmbătă, unde, în­cepând cu ora 15.30, va întâlni comunitatea seminariştilor, profesorii şi preoţii din zona Bacăului. Duminică, cardinalul va sosi la Iaşi, la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“, unde se va întâlni cu preoţii din zona Iaşi. Întâlnirea este programată pentru ora 16, urmând ca de la ora 17.30 să aibă loc o întâlnire cu seminariştii. Card.

Cititi si: Papa Francisc vine în România. Arhiepiscopul Ioan Robu: Suntem aproape siguri!

Stella va avea şi o întâlnire cu ÎPS Miguel Maury Buendía, care, în drum spre Republica Moldova, va celebra Liturghia de duminică în catedrala din Iaşi. Vizita va continua şi luni, pe 19 martie, cardinalul participând la hramul Institutului Teologic „Sfântul Iosif“ din Copou, acesta urmând să celebreze Sfânta Liturghie în capela Seminarului major. În cadrul aceleiaşi Liturghii, 24 de tineri seminarişti vor primi slujirile sacre ale lectoratului şi acolitatului. 

Cititi si: Papa Francisc a acceptat să fie membru de onoare al Academiei Române

 

Comentarii