Un minor lua maşini de la firma la care lucra ca zilier şi arunca marfa pe drum

luni, 08 februarie 2021, 02:59
2 MIN
 Un minor lua maşini de la firma la care lucra ca zilier şi arunca marfa pe drum

Un puştan a jefuit firma la care lucra doar ca să se afle în treabă. Într-o singură noapte, acesta a furat din garajul societăţii două autoutilitare încărcate cu marfă, pe care a aruncat-o pe drum. Judecătorii s-au arătat îngăduitori, luând în calcul faptul că tânărul provine dintr-o familie cu probleme deosebite, neavând tată, mama fiind plecată la muncă în străinătate, iar el locuind la bunica sa.

În vârstă de 17 ani, P.R.C. a lucrat anul trecut timp de patru luni la o firmă de construcţii, ca manipulator marfă. După încetarea contractului de muncă, el a continuat să vină la punctul de lucru al societăţii, fiind folosit ca zilier.

În noaptea de 1/2 august anul trecut, P.RC. s-a dus la punctul de lucru al societăţii din Iaşi şi s-a urcat la volanul unei dube Renault ce aparţinea societăţii, aducând-o la depozit. Aici, a încărcat un palet de BCA şi unul cu 40 de saci de ciment, două găleţi cu var lavabil şi două baxuri de polistiren extrudat. A plecat apoi în direcţia Valea Lupului. S-a întors după două ore, fără marfă, parcând maşina în curte, pentru că făcuse o pană la pneul din stânga-spate. Ulterior, cei doi paleţi au fost găsiţi aruncaţi în iarbă, iar polistirenul, în curtea unei case aflată în construcţie.

În jurul orei 1.35, băiatul s-a urcat la volanul unui camion Iveco, încărcat deja cu 8 paleţi de BCA şi 20 de panouri sudate. S-a plimbat şi cu acesta cale de peste 400 km, după care l-a abandonat în parcarea motelului Bucium. Şi din acest vehicul, marfa a dispărut.

Ulterior, la sfârşitul lunii septembrie, P.R.C. avea să fie depistat în trafic la bordul unui Ford Fiesta. În urma verificărilor, s-a constatat că băiatul nici măcar nu împlinise vârsta legală pentru a deţine un permis de conducere.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au dispus ca tânărul să fie internat timp de 2 ani într-un centru educativ. Totodată, el va fi obligat să achite firmei la care a lucrat suma de 15.000 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase.

Comentarii