Un pensionar s-a îmbătat aşa tare încât nu mai ştia cum a ajuns la volan

vineri, 02 aprilie 2021, 02:00
2 MIN
 Un pensionar s-a îmbătat aşa tare încât nu mai ştia cum a ajuns la volan

Un şofer a reuşit să se îmbete în aşa hal, încât poliţiştii au avut nevoie de trei ore până să reuşească să-i explice că îi vor face dosar penal. Ieşeanului i se rupsese filmul încă din cârciumă şi s-a dezmeticit abia pe seară, la secţie. Culmea, era vorba de un senior de o vârstă venerabilă, fără niciun fel de antecedente penale.

Incidentul a avut loc în 2019, de Ziua Culturii Naţionale, când se aniversau 160 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. În jurul orei 16.30, poliţiştii Secţiei 6 au fost alertaţi prin 112 că şoferul unui Volkswagen Polo încurcă circulaţia şi emană halenă alcoolică. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii nu au reuşit să se înţeleagă cu şoferul, întrucât acesta era incapabil să răspundă la întrebări.

Mihai Popa a refuzat să sufle în alcooltest, dar la Institutul de Medicină Legală s-a constatat că la ora 18.06 avea o alcoolemie de 3,33‰. În faţa organelor de cercetare penală, şoferul avea să declare că în ziua respectivă a mers în jurul orei 15.00 cu maşina la un bar, unde a consumat băuturi alcoolice. Nu-şi amintea nici când s-a urcat la volan, nici unde a mers şi nici măcar momentul în care a fost oprit de poliţie sau cel în care i s-au recoltat probele de sânge. Îşi amintea doar că în jurul orei 21.30 se afla la Secţia 6 Poliţie, unde i se aducea la cunoştinţă că va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Trimis în judecată, Popa şi-a mărturisit fapta, solicitând să fie judecat în procedură simplificată. Totodată, el şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Vârsta de 74 de ani a inculpatului, faptul că acesta era căsătorit, cu studii superioare şi fără antecendente penale i-au făcut pe magistraţii Judecătoriei să-i aplice doar o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de încă 2 ani. În plus, lui Popa i s-a interzis să conducă maşina pe o durată de trei ani şi i s-a impus prestarea a 80 de zile de muncă neremunerată în beneficiul municipalităţii.

Comentarii