anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Un pieton drogat şi nervos a bătut doi poliţişti, în Nicolina. O poliţistă l-a calmat

GALERIE
Legitimare
 • Legitimare
- +

Un pieton nervos a bătut doi poliţişti care au încercat să-l legitimeze. Bărbatul a putut fi imobilizat doar după ce în sprijinul oamenilor legii au mai sărit un trecător şi o poliţistă aflată întâmplător la faţa locului. Acum, Petrică Bîrsan dă explicaţii în faţa judecătorilor.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, cei doi poliţişti se aflau în patrulare pe şoseaua Nicolina, îndreptându-se spre CUG. La baza podului, în timp ce aşteptau la semafor, poliţiştii l-au observat pe Bîrsan traversând prin dreptul indicatorului „trecere pentru pietoni dezafectată”, încurcând traficul auto. Poliţiştii au oprit maşina lângă el şi i-au cerut să se legitimeze. Tânărul a răspuns că nu are niciun act de identitate la el şi a dat să plece. Poliţiştii au coborât din maşină şi i-au cerut să rămână pe loc. În replică, tânărul l-a lovit pe S.A.N. cu pumnul în faţă, iar pe G.I.S. cu cotul în frunte, atunci când acesta a încercat să-l imobilizeze. În conflict a intervenit o poliţistă din Ţibana, aflată în trafic, şi un alt trecător. Cei patru au reuşit să-l încătuşeze pe Bîrsan, deşi acesta continua să opună rezistenţă, lovind cu mâinile şi picioarele.

Martorii incidentului au apreciat că tânărul se afla sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe stupefiante. Totuşi, la testarea cu aparatul etilotest a fost evidenţiată o concentraţie alcoolică nesemnificativă, de 0,04‰ în aerul expirat. Tânărul a confirmat totuşi în faţa judecătorilor că în ziua respectivă băuse patru pahare de vin şi fumase o ţigară cu substanţe psihoactive „legale”. El şi-a recunoscut fapta, în aceste condiţii fiind judecat conform procedurii simplificate, beneficiind astfel de o pedeapsă redusă.

Judecat pentru ultraj, Bîrsan a invocat în favoarea sa afecţiunile psihice de care suferă, depunând la dosar o adeverinţă medicală emisă de Institutul de Psihiatrie „Socola”. Acest fapt a atras observaţia judecătorilor că tocmai de aceea ar trebui să se abţină de la consumul de alcool sau droguri. El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de încercare de 3 ani, ca şi la plata unor despăgubiri civile în cuantum de 2.000 de euro către unul dintre poliţişti şi 700 lei către al doilea. S.A.N. avusese nevoie de şase săptămâni de îngrijiri medicale după pumnul aplicat de Bîrsan. Acesta a declarat apel împotriva sentinţei, cum a făcut de altfel şi Bîrsan. Contestaţiile au intrat ieri pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.