Un pieton drogat şi nervos a bătut doi poliţişti, în Nicolina. O poliţistă l-a calmat

joi, 16 decembrie 2021, 03:01
2 MIN
 Un pieton drogat şi nervos a bătut doi poliţişti, în Nicolina. O poliţistă l-a calmat

Un pieton nervos a bătut doi poliţişti care au încercat să-l legitimeze. Bărbatul a putut fi imobilizat doar după ce în sprijinul oamenilor legii au mai sărit un trecător şi o poliţistă aflată întâmplător la faţa locului. Acum, Petrică Bîrsan dă explicaţii în faţa judecătorilor.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, cei doi poliţişti se aflau în patrulare pe şoseaua Nicolina, îndreptându-se spre CUG. La baza podului, în timp ce aşteptau la semafor, poliţiştii l-au observat pe Bîrsan traversând prin dreptul indicatorului „trecere pentru pietoni dezafectată”, încurcând traficul auto. Poliţiştii au oprit maşina lângă el şi i-au cerut să se legitimeze. Tânărul a răspuns că nu are niciun act de identitate la el şi a dat să plece. Poliţiştii au coborât din maşină şi i-au cerut să rămână pe loc. În replică, tânărul l-a lovit pe S.A.N. cu pumnul în faţă, iar pe G.I.S. cu cotul în frunte, atunci când acesta a încercat să-l imobilizeze. În conflict a intervenit o poliţistă din Ţibana, aflată în trafic, şi un alt trecător. Cei patru au reuşit să-l încătuşeze pe Bîrsan, deşi acesta continua să opună rezistenţă, lovind cu mâinile şi picioarele.

Martorii incidentului au apreciat că tânărul se afla sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe stupefiante. Totuşi, la testarea cu aparatul etilotest a fost evidenţiată o concentraţie alcoolică nesemnificativă, de 0,04‰ în aerul expirat. Tânărul a confirmat totuşi în faţa judecătorilor că în ziua respectivă băuse patru pahare de vin şi fumase o ţigară cu substanţe psihoactive „legale”. El şi-a recunoscut fapta, în aceste condiţii fiind judecat conform procedurii simplificate, beneficiind astfel de o pedeapsă redusă.

Judecat pentru ultraj, Bîrsan a invocat în favoarea sa afecţiunile psihice de care suferă, depunând la dosar o adeverinţă medicală emisă de Institutul de Psihiatrie „Socola”. Acest fapt a atras observaţia judecătorilor că tocmai de aceea ar trebui să se abţină de la consumul de alcool sau droguri. El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de încercare de 3 ani, ca şi la plata unor despăgubiri civile în cuantum de 2.000 de euro către unul dintre poliţişti şi 700 lei către al doilea. S.A.N. avusese nevoie de şase săptămâni de îngrijiri medicale după pumnul aplicat de Bîrsan. Acesta a declarat apel împotriva sentinţei, cum a făcut de altfel şi Bîrsan. Contestaţiile au intrat ieri pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii