Un tânăr cu tulburare bipolară a vrut să-şi ia viaţa cu acid valproic

vineri, 29 decembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Un tânăr cu tulburare bipolară a vrut să-şi ia viaţa cu acid valproic

În ultimele zile, medicii urgentişti din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ s-au confruntat cu mai multe tentative de suicid prin ingerarea de medicamente. Un bărbat în vârstă de 43 de ani le-a spus medicilor că a încercat să-şi ia zilele pentru că are probleme în familie, mai exact cu soţia sa.

Aceasta nu este prima dată când bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor, având de-a lungul timpului mai multe încercări. De data aceasta, bărbatul a înghiţit zece comprimate de Brufen, zece de Xanax şi alte 20 de Carbamazepină, fiind totodată şi în stare avansată de ebrietate. „Bărbatul a avut tentative autolitice repetate prin ingestie medicamentoasă, fiind vorba despre un sindrom depresiv. A refuzat internarea pe Toxicologie şi dirijarea către Institutul de Psihiatrie Socola. A a fost luat acasă de un prieten“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Tot zilele acestea, un bărbat de 25 de ani, cunoscut ca fiind un pacient cu tulburare biploară, afecţiune psihiatrică, a vrut să se sinucidă în acelaşi mod.

„Bărbatul prezenta intoxicaţie voluntară cu acid valproic şi amisulpridă (n.r. – antipsihotice, antiepileptice). A fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie, apoi la Institutul de Psihiatrie Socola“, au mai completat medicii urgentişti. Tulburarea bipolară reprezintă o tulburare mintală ce constă în modificarea anormală şi de lungă durată a dispoziţiei afective, energiei şi abilităţii de funcţionare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variaţiile de zi de zi ale stării afective ale unei persoane normale de-a lungul vieţii, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.

 

 

Comentarii