Un zbor anulat şi întârzieri mari pe Aeroportul Iaşi. Ce curse sunt afectate

miercuri, 14 septembrie 2022, 13:51
2 MIN
 Un zbor anulat şi întârzieri mari pe Aeroportul Iaşi. Ce curse sunt afectate

Până miercuri la ora 15, tabloul de zbor al Aeroportului Iași indica două curse cu întârzieri de cel puțin 80 de minute la decolare și una anulată – toate ale Wizz Air.

Zborul anulat este cel spre Bergamo, de azi-dimineață, care a afectat 150 de pasageri. Motivul comunicat de reprezentanții aerogării este că avionul de la Santorini care trebuia să zboare spre Milano nu a mai ajuns la Iași.

De asemenea, întârzierile celorlalte două zboruri – spre Londra, care trebuia să plece la 6.30, și spre Torino, de la 14.40 – au fost provocate de sosirea la Iași cu întârziere a avioanelor care urmau să plece către aceste destinații.

UPDATE – Ce spune Wizz Air despre zborul anulat de la Iași: 

„Wizz Air confirmă că zborul W6 3671 de la Iași la Milano din data de 14 septembrie a fost anulat din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei programate pentru a opera zborul anterior de la Santorini spre Iași – W6 3688, de pe 13 septembrie seara, după impactul aeronavei cu o pasăre în timpul aterizării aeronavei la Santorini. Totodată, zborul de la Santorini spre Iași a fost reprogramat pentru azi, 14 septembrie. Pasagerilor li s-a oferit conform reglementărilor reprogramarea gratuită pe un alt zbor în funcție de disponibilitate, rambursarea integrală a banilor sau 120 la sută sub formă de credit de companie. Pasagerilor care au solicitat li s-a oferit și cazare la hotel peste noapte. Wizz Air își cere scuze clienților afectați și reconfirmă că siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală. Wizz Air amintește, de asemenea, că anularea oricărui zbor este ultima soluție după ce s-au depus toate eforturile posibile pentru operarea zborului respectiv.”

Comentarii