anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ împlinește 158 ani. Expoziția «Flori de toamnă» în program

GALERIE
flori de toamna
 • flori de toamna
- +

Începând de poimâine, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va celebra împlinirea a 158 de la fondarea primei universităţi moderne a României.

În perioada 21 - 31 octombrie, în cadrul Zilelor Universităţii, sunt pregătite o suită de evenimente în acest scop. Punctul culminant, ceremonia „Dies Academici“, va avea loc vineri, 26 octombrie 2018, de la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu“, cu participarea ambasadorului Statului Israel în România, Tamar Samash.

„La eveniment sunt invitaţi academicieni, reprezentanţi ai mediului universitar ieşean, ai instituţiilor de cultură şi ai mediului de afaceri, oficialităţi, studenţi şi profesori. În cadrul evenimentului, conf.dr. Ioan Milică, directorul Bibliotecii Centrale Universitare «Mihai Eminescu», va susţine prelegerea «Biblioteca şi cititorii»“, au precizat reprezentanţii instituţiei.

În cadrul acestei ceremonii vor fi decernate 17 titluri de Professor Emeritus acelor cadre didactice care au avut performanţe deosebite în activitatea academică, urmând a fi premiaţi şi cercetătorii care au avut rezultate deosebite în cercetarea ştiinţifică în anul universitar 2017-2018.

Tot atunci va fi decernată Bursa „Sfântul Dumitru“, oferită de UAIC în parteneriat cu prof.dr. Dumitru Oprea, rectorul universităţii în perioada 2000 - 2008.

În aceea zi de vineri, la Casa Miculescu, în spatele Corpului B al UAIC, va fi inaugurat Centrul de învăţare „Performanţă Pas cu Pas!“, înfiinţat printr-un proiect competitiv privind Învăţământul Secundar (ROSE) al Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Ca în fiecare an, unul dintre cele mai deosebite momente ale Zilelor Universităţii va fi Expoziţia de flori, fructe şi seminţe «Flori de toamnă», ediţia a XLII-a, care va fi vernisată sâmbătă, 27 octombrie 2018, la ora 11.00, la Grădina Botanică «Anastasie Fătu». Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 27 octombrie - 18 noiembrie 2018“, au adăugat aceşti reprezentanţi.

Facultăţile vor organiza la rândul lor peste 40 de evenimente academice, incluzând sesiuni de comunicări ştiinţifice, expoziţii, workshopuri, conferinţe, simpozioane, colocvii, dezbateri, mese rotunde şi activităţi sportive.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.