Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea

Conducerea instituţiei a mers la Focşani pentru a discuta despre înfiinţarea unei extensiuni.

marți, 19 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a efectuat vineri o vizită oficială la Consiliul Judeţean Vrancea, în vederea înfiinţării unei extensiuni universitare la Focşani. Delegaţia UAIC a fost formată din rectorul universităţii, Tudorel Toader, originar din acest judeţ, mai mulţi prorectori şi şase decani, de la Drept, Filosofie, Geografie, Istorie, Litere şi Psihologie. 

Din partea Consiliului Judeţean Vrancea au participat la întâlnire preşedintele CJ, Cătălin Toma, alături de o delegaţie de la instituţie. „Ne bucurăm că întâlnirea de astăzi are loc într-o zi atât de importantă, Ziua Culturii Naţionale. Suntem aici pentru a pune bazele învăţământului universitar modern în Vrancea şi vă mulţumim că aţi fost de acord să colaborăm în acest demers”, a declarat rectorul UAIC în debutul întâlnirii.

S-a decis înfiinţarea unei extensiuni universitare a UAIC la Focşani, pe modelul celor deja existente la Bălţi şi Chişinău sau celei în curs de înfiinţare la Botoşani. Pentru extensiunea din Focşani, UAIC propune funcţionarea a 10 programe de studii, dintre care patru la studii de licenţă (Istorie, Limba şi literatura română – o limbă şi literatură străină (engleză, franceză, germană, italiană, latină, rusă, spaniolă), Planificare teritorială – forma de învăţământ ID şi Asistenţă Socială – forma de învăţământ ID) şi şase la studii de master (Management şi expertiză vitivinicolă – master interdisciplinar, cu specialişti din Iaşi şi experţi din Franţa (Bordeaux), Drept şi ordine publică – forma de învăţământ IF, Politici şi management în educaţie – forma de învăţământ IF, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie – forma de învăţământ IF, Politici publice şi management instituţional – forma de învăţământ IF şi Riscuri naturale, SIG şi teledetecţie – forma de învăţământ IFR). Fiecare program de studiu va demara cu câte o grupă de studenţi, orarul fiind unul de tip modular. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea imobilului în care va funcţiona extensiunea UAIC din Focşani, anume sediul fostei Prefecturi Putna, clădire de patrimoniu recent reabilitată. 

Comentarii