Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea

Conducerea instituţiei a mers la Focşani pentru a discuta despre înfiinţarea unei extensiuni.

GALERIE
UAIC Iasi
  • UAIC Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a efectuat vineri o vizită oficială la Consiliul Judeţean Vrancea, în vederea înfiinţării unei extensiuni universitare la Focşani. Delegaţia UAIC a fost formată din rectorul universităţii, Tudorel Toader, originar din acest judeţ, mai mulţi prorectori şi şase decani, de la Drept, Filosofie, Geografie, Istorie, Litere şi Psihologie. 

Din partea Consiliului Judeţean Vrancea au participat la întâlnire preşedintele CJ, Cătălin Toma, alături de o delegaţie de la instituţie. „Ne bucurăm că întâlnirea de astăzi are loc într-o zi atât de importantă, Ziua Culturii Naţionale. Suntem aici pentru a pune bazele învăţământului universitar modern în Vrancea şi vă mulţumim că aţi fost de acord să colaborăm în acest demers”, a declarat rectorul UAIC în debutul întâlnirii.

S-a decis înfiinţarea unei extensiuni universitare a UAIC la Focşani, pe modelul celor deja existente la Bălţi şi Chişinău sau celei în curs de înfiinţare la Botoşani. Pentru extensiunea din Focşani, UAIC propune funcţionarea a 10 programe de studii, dintre care patru la studii de licenţă (Istorie, Limba şi literatura română - o limbă şi literatură străină (engleză, franceză, germană, italiană, latină, rusă, spaniolă), Planificare teritorială - forma de învăţământ ID şi Asistenţă Socială - forma de învăţământ ID) şi şase la studii de master (Management şi expertiză vitivinicolă - master interdisciplinar, cu specialişti din Iaşi şi experţi din Franţa (Bordeaux), Drept şi ordine publică - forma de învăţământ IF, Politici şi management în educaţie - forma de învăţământ IF, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie - forma de învăţământ IF, Politici publice şi management instituţional - forma de învăţământ IF şi Riscuri naturale, SIG şi teledetecţie - forma de învăţământ IFR). Fiecare program de studiu va demara cu câte o grupă de studenţi, orarul fiind unul de tip modular. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea imobilului în care va funcţiona extensiunea UAIC din Focşani, anume sediul fostei Prefecturi Putna, clădire de patrimoniu recent reabilitată. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.