Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Universitatea „Cuza” vrea să se extindă în Vrancea

Conducerea instituţiei a mers la Focşani pentru a discuta despre înfiinţarea unei extensiuni.

GALERIE
UAIC Iasi
  • UAIC Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a efectuat vineri o vizită oficială la Consiliul Judeţean Vrancea, în vederea înfiinţării unei extensiuni universitare la Focşani. Delegaţia UAIC a fost formată din rectorul universităţii, Tudorel Toader, originar din acest judeţ, mai mulţi prorectori şi şase decani, de la Drept, Filosofie, Geografie, Istorie, Litere şi Psihologie. 

Din partea Consiliului Judeţean Vrancea au participat la întâlnire preşedintele CJ, Cătălin Toma, alături de o delegaţie de la instituţie. „Ne bucurăm că întâlnirea de astăzi are loc într-o zi atât de importantă, Ziua Culturii Naţionale. Suntem aici pentru a pune bazele învăţământului universitar modern în Vrancea şi vă mulţumim că aţi fost de acord să colaborăm în acest demers”, a declarat rectorul UAIC în debutul întâlnirii.

S-a decis înfiinţarea unei extensiuni universitare a UAIC la Focşani, pe modelul celor deja existente la Bălţi şi Chişinău sau celei în curs de înfiinţare la Botoşani. Pentru extensiunea din Focşani, UAIC propune funcţionarea a 10 programe de studii, dintre care patru la studii de licenţă (Istorie, Limba şi literatura română - o limbă şi literatură străină (engleză, franceză, germană, italiană, latină, rusă, spaniolă), Planificare teritorială - forma de învăţământ ID şi Asistenţă Socială - forma de învăţământ ID) şi şase la studii de master (Management şi expertiză vitivinicolă - master interdisciplinar, cu specialişti din Iaşi şi experţi din Franţa (Bordeaux), Drept şi ordine publică - forma de învăţământ IF, Politici şi management în educaţie - forma de învăţământ IF, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie - forma de învăţământ IF, Politici publice şi management instituţional - forma de învăţământ IF şi Riscuri naturale, SIG şi teledetecţie - forma de învăţământ IFR). Fiecare program de studiu va demara cu câte o grupă de studenţi, orarul fiind unul de tip modular. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea imobilului în care va funcţiona extensiunea UAIC din Focşani, anume sediul fostei Prefecturi Putna, clădire de patrimoniu recent reabilitată. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.